Recenze: Glorious GMMK 3 – mechanické klávesnice s extrémním přizpůsobením na míru
i Zdroj: PCTuning
Herní příslušenství Recenze Recenze: Glorious GMMK 3 – mechanické klávesnice s extrémním přizpůsobením na míru

Recenze: Glorious GMMK 3 – mechanické klávesnice s extrémním přizpůsobením na míru | Kapitola 5

Jakub Osička

Jakub Osička

40

Seznam kapitol

1. Glorious GMMK 3 – sen nadšenců do mechanických klávesnic 2. Glorious GMMK 3 – konfigurace designu, spínačů vč. možnosti Hall Effectu a veškerého šasi 3. Glorious GMMK 3 – velikosti, konektivita a Blacksmith konfigurátor 4. Glorious GMMK 3 – recenze a test konkrétní klávesnice 5. Glorious GMMK 3 – shrnutí, dojmy a závěr

Glorious uvádí nebývale customizovatelné mechanické klávesnice Glorious GMMK 3. Nakonfigurujete si spínače, gasket mount, spínačový plát, design a... vlastně všechno.

Reklama

Jsme v závěru. O Glorious GMMK 3 a jednotlivých modelech této nové rodinky by se toho dalo určitě napsat ještě mnohem více, protože se výrobci skutečně podařilo variabilitu produktů dotáhnout na maximální úroveň. Mainstreamovému publiku se tak otevírají dveře k pokročilejším mechanickým klávesnicím ve smyslu možnosti výběru jednotlivých komponent i materiálů, aniž by museli složitě shánět desky, rámečky a kabely u různých výrobců bůhvíodkud.

Glorious GMMK 3 - customizovatelné mechanické klávesnice na dosah
i Zdroj: PCTuning
Glorious GMMK 3 - customizovatelné mechanické klávesnice na dosah

Přiblížení hračičkovského skládání vlastních mechanik do mainstreamu

Glorious GMMK 3 tak reprezentuje především přiblížení zábavy nadšenců i běžným uživatelům. Jasně – pořád se bavíme o periferiích, které mohou dosáhnout na astronomickou cenovku. Nicméně Glorious moc dobře ví, že na své produkty naláká především i formou základních modelů, které jsou dostupné za příznivější ceny.

Glorious GMMK 3 - ještě závěrečný pohled na emblém výrobce na klávesnici
i Zdroj: PCTuning
Glorious GMMK 3 - ještě závěrečný pohled na emblém výrobce na klávesnici

Přehled standardních řešení ve formě GMMK 3, GMMK 3 HE, GMMK 3 PRO a GMMK 3 PRO HE najdete na webových stránkách Glorious Gaming zde. Neuškodí zopakovat ceny:

  • Glorious GMMK 3 se stadardními spínači a drátovým připojením začíná s evropskou cenou na příjemných 139,99 EUR
  • Glorious GMMK 3 HE s Hall Effect spínači a drátovým připojením začíná s evropskou cenou na 209,99 EUR
  • Glorious GMMK 3 Pro nabídne standardní spínače a navíc duální bezdrátový režim s 2,4GHz přenosem i Bluetooth s cenou od 259,99 EUR
  • Glorious GMMK 3 Pro HE s Hall Effect spínači nabídne taktéž kromě drátového připojení i duální bezdrátový přenos přes 2,4 GHz a Bluetooth při ceně od 329,99 EUR

Samotný konfigurátor Boardsmith pro své vlastní modely najdete taktéž v seznamu mezi výše uvedenými a nebo rovnou klikněte sem.  Dodávám, že vizualizaci návrhu vidíte průběžně, a pokud vás téma alespoň trochu zaujalo, klidně si můžete vše vyzkoušet projít a seskládat až před finální odeslání objednávky.

Glorious Boardsmith najdete na webu výrobce
i Zdroj: Glorious Gaming (gloriousgaming.com)
Glorious Boardsmith najdete na webu výrobce

S provedením a kvalitou zpracování jsem maximálně spokojený. Nositelem primárního dojmu při komunikování budou vždy zvolené materiály a spínače. Určitě doporučuji zvážit i lehčí varianty, než jakou byla moje zelená kovová kráska. Vše ale záleží na tom, po čem toužíte. Glorious Gaming dokázali vytvořit úctyhodný ekosystém jednoduchých skládaček – jako one-stop-shop. A přesně to bylo jejich cílem. Hardcore skládači určitě budou hledat i jinde. Uživatelé, kteří klávesnice neřeší, si z GMMK 3 taky na zadek nesednou. Ale někde mezi tím vzniká trh, který na řešení tohoto typu dost možná netrpělivě čeká. Nezbývá než smeknout a počkat si na výsledky dlouhodobé spolehlivosti.

Glorious GMMK 3 na x různých způsobů

Verdikt

Glorious vytvořil ekosystém, který dá vzniknout mnoha plně customizovaným mechanickým klávesnicím. Navíc výrobce nové modely nabízí nejen jako ultimátní hračku pro nadšence, ale i v cenově relativně přívětivých základních provedeních, takže si na své přijde opravdu každý. Negativa se hledají těžko – vždy můžete sáhnout po tom, co přesně hledáte.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Extrémní množství customizace pod jednou střechou jako one-stop-shop
Variabilita materiálů, designových prvků i velikostí a finální hmotnosti
Kompatibilita se spínači, možnost využití Hall Effectu, existence barebone možnosti bez spínačů
Robustní konstrukce s naprosto jednoduchou demontáží a snadnou úpravou např. gasket mountu
Komplexní software, stejně tak intuitivní konfigurátor s vysvětlivkami
Pokročilejší materiály a komponenty znamenají vyšší cenu, než je v mainstreamu běžné
Jednou za čas mi software odmítal reagovat na nastavené změny

Dost možná je tato recenze celistvým hodnocením nového modelu a rodinky produktů, kterou GMMK 3 představuje, ale individuální krátkozraké zaměření na jediný vyzkoušený model zde nedává smysl.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama