Recenze HyperX Vision S: webová kamera s 4K nejen pro tvůrce obsahu
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Recenze HyperX Vision S: webová kamera s 4K nejen pro tvůrce obsahu

Recenze HyperX Vision S: webová kamera s 4K nejen pro tvůrce obsahu

Jakub Osička

Jakub Osička

9

Seznam kapitol

1. Balení a fyzické charakteristiky 2. Rozlišení až 4K + Testy záznamu 3. Software a shrnutí

Streameři a youtubeři, zbystřete. Ale nebojte se ani vy všichni ostatní. V dnešní recenzi se totiž podíváme na zajímavý kousek z poliček výrobců webových kamer. Hlavním aktérem tak tentokrát bude HyperX Vision S Webcam – stylová kamera, kterou snadno zprovozníte s vaším počítačem nebo laptopem a uchytíte k displeji (nebo čemukoliv jinému).

Reklama

Ve světle kamer dnes bude stát jedna z vlastních řad. Otestovali jsme HyperX Vision S Webcam – webovou kameru nejen pro hráče, streamery a tvůrce obsahu. Stojí za pořízení? Pojďme se podívat, jak si vede v ostrém provozu.

Balení a fyzické proporce kamery

Kameru HyperX Vision S Webcam jsme obdrželi v relativně drobné krabičce, která už na etiketě láká kromě jiného na vysoké snímkové frekvence kamery a záznam s rozlišením až 4K. Vnitřek nenápadné krabičky už ukrývá nepříliš velké, ale festovní tělo kamerky téměř ve tvaru válce s šikovnou magnetickou krytkou na čočce (při odkrytí se dá „odložit” přiklepnutím na zadní stranu) a kotvicí základnou na spodní straně sloužící pro uchycení. 

Rozměry celého zařízení činí 62 × 93 × 45 mm a hmotnost malinko robustnějších 259 gramů. Pohyblivá je nejen kotvicí část k uchycení na monitor, ale rovněž i ze samotné základny lze kameru vyklánět a měnit tak úhly záznamu. Šikovné a funkční.

Webkamera bez mikrofonu a kabel USB-C na USB-A

Kromě samotné kamery s úchytem je v balení schovaný i připojovací kabel USB, který se připojuje přes standardní USB-A, nicméně na druhé straně najdete konektor USB-C, který pasuje do zadní části těla kamery. Mikrofonem webka vybavená není – zřejmě výrobce správně usoudil, že typický zákazník tohoto segmentu (streamer) by jej patrně stejně téměř nevyužil a raději ho alternoval profesionálnějším audiozařízením. I v následujících testech jsem proto využil externí mikrofon.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama