Resident Evil 0: HD Remaster – pamětníci budou mít pré
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Resident Evil 0: HD Remaster – pamětníci budou mít pré

Resident Evil 0: HD Remaster – pamětníci budou mít pré

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 1. 2016 12:00 18

Seznam kapitol

1. Výlet do minulosti 2. Tohle jsme už viděli 3. Dvě herní postavy = více zábavy? 4. Jak se povedl lifting hry? 5. 14 let stará hra, 14 let staré HW nároky 6. Koupit? Nekoupit?

Po poměrně slušně vypadajícím Resident Evil HD Remaster jsme se (nejen) na počítačích dočkali také vylepšené verze hry Resident Evil 0. Pokud vám první várka hutné zombie apokalypsy s klasickými herními principy nestačila, určitě vás tento nášup zaujal také. Podíváme se, komu za to stojí a kdo by se měl poohlédnout jinde.

Reklama

Velké vydavatelské domy objevily kouzlo remasterovaných verzí klasických her. To takhle vezmou známou videoherní značku, obléknou jí do vylepšeného grafického hávu a vrhnou ji na trh, kde už na ni hladově čekají zástupy bývalých fanoušků.

Pokud se HD remake povede, potěšení můžeme najít v obou táborech. Zatímco hráči vynášejí do nebe původní herní principy, vydavatel si mne ruce nad slušnými zisky. HD remake totiž nestojí ani zlomek toho, co vývoj docela nové hry, a přitom má slušný odbyt zajištěn i bez velké reklamy. Tato recenze se pokusí odpovědět na dvě otázky:

  • Zdali Resident Evil 0: HD Remaster uspokojí fanoušky původní hry.
  • Zdali je modernizace Resident Evil 0: HD Remaster natolik rozsáhlá, že by hra mohla oslovit i moderního (rozuměj: mladšího) hráče.

Resident Evil 0: HD Remaster – pamětníci budou mít pré
i Zdroj: PCTuning.cz

Abych vás nenapínala až do konce recenze, verdikt nad Resident Evil 0: HD Remaster vyřknu hned teď, i když pouze zaobaleně. Kvalitativně si tato hra stojí stejně, jako loni recenzovaná Resident Evil HD Remaster. Pokud si verdikt nepamatujete, můžete se podívat i na minulou recenzi. A nebo čtěte dále!

Pokud jste po přečtení názvu tento remake zařadili mezi akční hry, pak ještě zadržte. Resident Evil 0: HD Remaster nás stejně jako Resident Evil HD Remaster zavede hluboko do doby před pátým a šestým dílem. Namísto střílečky z pohledu třetí osoby se tak můžete těšit na hru, která stojí rozkročená někde mezi hororovým a adventurním žánrem. Jinými slovy řečeno – střílení v ní také najdete, ale hratelnost se mnohem více soustředí na řešení hádanek.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama