Shadowrun Returns – hutné RPG s výbornou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Shadowrun Returns – hutné RPG s výbornou grafikou

Shadowrun Returns – hutné RPG s výbornou grafikou | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 8. 2013 03:00 19

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové zařazení hry 2. Příběh hry, prostředí 3. Rozhovory, speciální dovednosti 4. Souboje, závěr

Jestli máte rádi žánr RPG a poslední dobou se se všemi novými tituly nudíte, sáhněte po Shadowrun Returns. Výborně zpracovaná hra s nezaměnitelnou grafikou nabízí dva silné argumenty pro koupi – velmi povedený příběh a jednoduchý editor scénářů. Díky němu je velká naděje, že hra s přispěním fandů jen tak nezestárne.

Reklama

Zvyšování pohyblivosti prostřednictvím soubojů je vůbec poměrně zasloužilá schopnost. Pokud vedete skupinku několika vojáků, častokrát to může některému z nich zachránit zadek, případně i celou (zdánlivě prohranou) bitvu. Bitvy totiž probíhají tahovým způsobem, bojiště jsou docela malá a někdy se vám stane, že i při té nejpreciznější práci, kdy se snažíte do místnosti pomalu rozmístit jednoho pěšáka za druhým, se protivníci nakonec vyřítí z jiného koutu, než jste čekali, což určitě dokáže zavařit i tomu nejbystřejšímu stratégovi.

Shadowrun Returns – hutné RPG s výbornou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Tahový způsob soubojů ve stylu Xcomu, nebo Jagged Alliance byl v případě Shadowrun o něco zjednodušen, což je dle mého názoru ku prospěchu věci. Hráči už nejsou nuceni poklekávat na místech, kde se chtějí krýt například za sloup, či zídku. To za ně obstará sama hra. Pokud se s postavičkou dostanete na takové místo, váš svěřenec poklekne automaticky. Jakmile s ním budete chtít vystřelit, zvedne se, provede úkon a opět se vrátí do svého úkrytu.

Shadowrun Returns – hutné RPG s výbornou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Ke svižnému průběhu soubojů dále přispívá také interface hry. Jednotlivé zbraně vašeho svěřence dělí jediné kliknutí myši a stejné je to i s vyvoláváním kouzel, dronů, konzumováním lékárniček, házením granátů atd.

Jedinou poskvrnkou na tomto izometrickém skvostu je proto skutečnost, že hra po absolvování souboje občas nepřejde ze soubojového, tedy tahového stylu pohybu k tomu real-timovému, a tak se průchod některými úrovněmi zbytečně protahuje. I přesto si však Shadowrun Returns zaslouží vaší pozornost – jedná se o kvalitní oživení zakrnělého žánru, které vám poskytne intenzivní herní zážitek a v budoucnosti – vzhledem k přiloženému editoru – také mnoho hodin zábavy.

Shadowrun Returns – hutné RPG s výbornou grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama