Shuttle SH87R6 — test miniaturního herního PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Shuttle SH87R6 — test miniaturního herního PC

Shuttle SH87R6 — test miniaturního herního PC | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

6. 8. 2013 03:00 13

Seznam kapitol

1. Možnosti při stavbě malého počítače 2. Shuttle SH87R6 — vnější pohled 3. Shuttle SH87R6 — pohled dovnitř 4. Montáž komponent 5. Cena, teploty, hlučnost, spotřeba 6. Testovací sestavy, hry a metodika 7. Alan Wake, Arma II: Operation Arrowhead
8. Assassins Creed III, Battlefield 3 9. Bioshock: Infinite, Crysis 3 10. Far Cry 3, GTA: EFLC 11. Grid 2, Hitman: Absolution 12. Max Payne 3, Metro: Last Light 13. Sleeping Dogs, Tomb Raider 14. Závěr

Před časem jsme vám přinesli návod na stavbu malé herní sestavy Mini-ITX. Dnes na něj nepřímo navážeme, do rukou se nám dostal Shuttle SH87R6. Jde o základ miniaturního počítače, který osadíte procesorem rodiny Haswell, pamětí, grafickou kartou a pevným diskem. Například Core i7-4770K a GeForce GTX 760.

Reklama
Shuttle SH87R6 — test miniaturního herního PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Tentokrát se nám do redakce dostal Shuttle střední třídy s označením SH87R6. První S v názvu znamená Shuttle XPC (velikost skříně Cube), H87 značí použitou čipovou sadu Intel H87 a R6 je model skříně. Barebone SH87R6 je tedy jinými slovy osazen základní deskou s paticí LGA1150 a je připraven pro nejnovější procesory na trhu architektury Haswell.

Nejprve se však na barebone zaměřím z vnější strany. Vzhledem k možnostem osazení hardwaru jsou rozměry počítače velmi malé. Na délku má celá skříň 33, na šířku 21 a na výšku 19 cm. Pro srovnání běžná skříň kategorie midi tower má rozměry okolo 45 × 45 × 20 cm.

Shuttle SH87R6 — test miniaturního herního PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Design, použité materiály a dílenské zpracování skříně přesně odpovídá standardu Shuttle. Celá skříň je vyrobena v černé barvě s decentním designem, který je ale současně moderní a líbivý. Je to nicméně můj subjektivní názor, design nelze hodnotit objektivně. Objektivně špičkové jsou však použité materiály a jejich přesné dílenské zpracování. Téměř celá skříň je vyrobena z kvalitního kartáčovaného hliníku. Výjimkou je jen tmavý rámeček okolo čela počítače z hořčíku a krytky na čele skříně. Ty jsou vyrobené z plastu s hrubou povrchovou úpravou. Na čele skříně je dále umístěno startovací tlačítko a dvě LED diody (systémová a disková). Ty svítí decentně a neruší ani při nočním hraní her.

Shuttle SH87R6 — test miniaturního herního PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv je Shuttle SH87R6 poměrně malý, pro drtivou většinu uživatelů bude nabízet dostatečné možnosti rozšíření. Po odklopení spodního panelu na čele počítače se objeví řada čtyř USB portů, z čehož jsou dva verze USB 3.0, a konektory k připojení sluchátek a mikrofonu. Škoda, že zde chybí čtečka paměťových karet. Tu je teoreticky možné osadit do jednoho z 3,5" slotů, který je též výklopný. Tím však zbude místo jen pro jeden pevný disk. Osobně proto v případě potřeby doporučuji koupi externí čtečky do USB portu, kterých počítač nabízí celkem dvanáct. Nahoře na čele počítače najdete ještě 5,25" místo pro optickou mechaniku.

Shuttle SH87R6 — test miniaturního herního PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zadní straně počítače jsou výstupy ventilátorů zdroje a chladiče procesoru, záslepky na dvě rozšiřující karty a zadní panel základní desky. Ten je osazen především USB porty, kterých je na panelu celkem šest, z čehož jsou dva verze USB 3.0. Dále zde najdete eSATA konektor, výstup RJ45 gigabitového ethernetu, pět audio konektorů a výstupy na monitor DVI a HDMI pro případ, že budete chtít používat grafickou kartu integrovanou v procesoru.

Shuttle SH87R6 — test miniaturního herního PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv patří Shuttle mezi prémiové výrobce, dostanete k příslušenství jen základní příslušenství. Najdete v něm dvojici datových SATA kabelů, tištěný manuál, DVD s ovladači, teplovodivou pastu, několik šroubků a krytku pro patici LGA1150.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama