Sony VAIO FW41M/H - Šestnáctka s Full HD rozlišením
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Sony VAIO FW41M/H - Šestnáctka s Full HD rozlišením

Sony VAIO FW41M/H - Šestnáctka s Full HD rozlišením | Kapitola 5

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

7. 8. 2009 03:00 20

Seznam kapitol

1. Sony VAIO FW41M/H - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže baterie 11. Vyhodnocení a závěr

V minulém testu jsme se podívali na malý 12" stroj od MSI. Dnes se proto zaměříme na laptop o něco větší. Při hledání notebooků na testy jsem objevil nové VAIO FW41M/H, které za necelých 36 tisíc včetně daně nabízí velký Full HD panel, poměrně výkonný hardware a to celé v ještě přenosném balení.

Reklama

Kvalita zvuku a reproduktorů

Ačkoliv jsou v notebooku integrované hned tři reproduktory (dva stereo v mřížce nad klávesnicí plus malý subwoofer zespodu), není kvalita zvuku nijak závratná. Reproduktory se dají ještě poslouchat při nízkých hlasitostech, při vyšších však už spíš piští než hrají. Ani pro HD film s kvalitním zvukem večer v posteli je proto příliš nedoporučuji, kvalitní sluchátka si určitě kupte.

Chlazení - provedení

 -pro zvětšení klikněte-
i Zdroj: PCTuning.cz
-pro zvětšení klikněte-

Chlazení celého stroje je vyřešené standardním způsobem. To znamená odvod tepla od procesoru, grafické karty a čipsetu pomocí heatpipe na pasiv, který profukuje ventilátor. Teplo se odvádí otvory na levé hraně notebooku, ostatní komponenty jsou nechlazené.

  V klidu V zátěži
Procesor 47 °C 58 °C
Grafická karta 50 °C 60 °C
Pevný disk 38 °C 42 °C

Teploty v klidu i v zátěži jsou na notebookové poměry v naprostém pořádku a pokud se nebojíte experimentů, můžete zkusit i nějaké to softwarové přetaktování. Škoda jen, že se šasi nalevo od touchpadu v zátěži zahřeje, což při psaní není úplně příjemné.

Chlazení - hlučnost

Kancelářská práce ve Windows

Tichost celého stroje při nenáročné práci či sledování filmu je fantastická. Ventilátor se točí na nejnižší možné otáčky, případně se chvílemi netočí vůbec. I při večerním sledování filmu v posteli jsem ventilátor slyšel jen s uchem nalepeným na spodní kryt. Tiché chlazení je opravdu fantastické.

Hraní počítačových her

V náročném 3D ventilátor trochu zrychlí, ale nejde o nic strašného. Při běžném denním provozu větrák jen tak tak uslyšíte. Večer jej uslyšíte bez problémů, ale rušit vás nebude.

Záruka

Standardní záruka na notebooky Sony VAIO je 24 měsíců s 30denní lhůtou na opravu v autorizovaném servisu. Jako rozšíření záruky Sony nabízí pro tuto řadu notebooků pouze prodloužení a to na tři, čtyři nebo pět let (Next Business Day jako se tohoto notebooku netýká).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama