Tak nám vybuchl Samsung, paní Müllerová
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Tak nám vybuchl Samsung, paní Müllerová

Tak nám vybuchl Samsung, paní Müllerová | Kapitola 6

Michal Rybka

Michal Rybka

21. 10. 2016 03:00 21

Seznam kapitol

1. Svět se baví 2. Nejde jen o peníze 3. Změní značku? 4. Energie sbalená na cesty 5. Šílený výsledek šílených cílů 6. Note je mrtvý

Explodující, či správněji řečeno velmi rychle hořící telefony Galaxy Note 7 se staly nejen katastrofou pro Samsung, ale i terčem internetových vtípků. Problém s telefonem ale ukazuje něco mnohem závažnějšího: Toxickou, hypersoutěživou kulturu, která se valí vpřed za úspěchem a neklade si vůbec otázku, jestli takový hon má nějaký smysl.

Reklama

Samsung Galaxy Note 7 byl na trhu přibližně 50 dní, což ho staví do stejné ligy, jako například Microsoft Kin, jehož prodeje skončily po 48 dnech. Příčina byla tehdy jiná: Kin byl jednoduše omyl, pokus o „hloupý telefon se sociálními funkcemi“, což byl v dobách chytrých telefonů jednoduše atavismus. Oba případy ale ukazují to samé: Je jedno, jak jste velcí a jakou pozici na trhu máte. Omyl, ať už špatné odhadnutí trhu anebo příliš urychlený vývoj výrobku, vás může hodně, hodně poškodit.

Asi nejsmutnější na celé té kauze je to, že stačilo přistoupit k vývoji telefonu konzervativněji – a nic se nemuselo stát. Telefon mohl být o něco větší a pak by pravděpodobně nedocházelo k mechanickému namáhání baterie. Anebo mohla být výměnná a případný problém se mohl řešit výměnou baterie, i kdyby to byla třeba baterie kapacitně menší.

Proč se předhánět s Applem o tom, čí telefon bude hubenější a na čí vyčnívající čočce se bude houpat více? Většina uživatelů by snesla, že telefon není o tři setiny milimetru užší než konkurence, jen aby schopnosti stroje vzrostly a zachovaly se všechny příjemné vlastnosti: Mechanická odolnost, kapacita baterie a přiměřená teplota za provozu.

Tohle bylo opravdu zbytečné. A zbytečné by bylo i pohřbívat brand. Prostě se přestaňte honit za blbostmi a začněte nabízet dobré, spolehlivé a mechanicky vyladěné přístroje.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama