Taktování na dálku? Asus ROG Connect & RC Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Taktování na dálku? Asus ROG Connect & RC Bluetooth

Taktování na dálku? Asus ROG Connect & RC Bluetooth | Kapitola 6

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

27. 9. 2011 03:00 14

Seznam kapitol

1. Revoluce v přetaktování? Možná... 2. ROG Connect 3. ROG Connect – pokračování 4. RC Bluetooth 5.  ROG iDirect a další... 6. Zhodnocení

Určitě znáte různé aplikace, kde můžeme ovládat celý počítač na dálku. Jak by se vám potom líbilo na dálku počítač dokonce přetaktovat? Pokud patříte do takové skupiny nadšenců, zbystřete smysly. Vyzkoušeli jsme technologii ROG Connect a RC Bluetooth, která nastavuje vývoji přetaktování nový směr. Že by to byla dokonce revoluce?

Reklama

Po otestování ROG Connect a RC Bluetooth mám poněkud smíšené pocity. Na jednu stranu se mi líbí iniciativa Asusu v ROG segmentu, kde se snaží najít produktům přidanou hodnotu. Na druhou stranu mi obě řešení připadají nedotažená do konce. ROG Connect vypadá moc pěkně a celkový dojem kazila pouze nemožnost přizpůsobení velikosti okna. RC Bluetooth by na Adnroidu mohl vypadat lépe. Příklad by si mohl vzít z iDirectu na Applu.

Taktování na dálku? Asus ROG Connect & RC Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Co bylo v aplikacích implementováno, fungovalo dobře a nezaznamenal jsem jediný problém s nestabilitou programů jak na desktopu, tak v mobilním zařízení. Uvítal bych ovšem větší možnosti nastavení, kde mi nejvíce chyběla možnost změny násobiče procesoru. Je ovšem také možné, že na jiné základní desce nebo platformě bude změna násobiče procesoru fungovat bez problémů. Naopak mě příjemně překvapil užitečný PC Poster a také fakt, že ke svému běhu nepotřebuje žádná z testovaných technologií nainstalovaný program na taktovaném počítači.

Taktování na dálku? Asus ROG Connect & RC Bluetooth
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud bych předpokládal, že na jiné základní desce bude fungovat změna násobiče, tak bych mohl konstatovat, že desktopovým aplikacím na taktování pomalu vzniká nová konkurence. Bude velmi zajímavé sledovat, jakým směrem se bude ubírat jejich budoucí vývoj.

 Za zapůjčení základní desky Crosshair IV Extreme děkujeme společnosti Asus

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama