Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun | Kapitola 4

Jakub Mokříš

Jakub Mokříš

18. 7. 2018 03:00 25

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Genius SP-HF1250B 3. GoGEN PSU102 4. Logitech Z240
5. Logitech Z150 6. Trust Zelos 2.0 Bluetooth 7. Závěrečné shrnutí

V dnešním testu se podíváme na několik zástupců z kategorie levnějších reproduktorů určených zejména k počítači. Nebudeme vybírat mezi těmi úplně nejlevnějšími, ale spíše by mělo jít o takový průřez tím, co má zákazník možnost zakoupit v limitu 500-1000 korun v kategorii stolních reprobeden 2.0 k PC.

Reklama

Logitech Z240

  • Výkon: 20 W
  • Frekvenční rozsah: -
  • Citlivost: -
  • Hmotnost: -
  • Rozměry (v × š × h): 180 mm × 110 mm × 110 mm
  • kabely:
    • mezi reproduktory: 155 cm
    • vstupní: 155 cm
    • napájení: 145 cm

Dalšími reproduktory, které se dostaly do testu, jsou sympaticky vypadající Logitechy. Po vybalení repráčků jsem byl překvapen jejich krásným vzhledem. Tělo je ze sololitu, ale potažené krásným dekorem, který poměrně zdařile imituje tmavé dřevo. Nikde žádné designové výstřelky, ale decentně, solidně a tak trochu i luxusně působící produkt.

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Přední strana pravého reproduktoru pak ukáže, že Logitech asi nenašel v rozpočtu místo na více ovládacích prvků než potenciometr hlasitosti, který zároveň slouží zapnutí/vypnutí. To při jeho ceně považuji za poměrně výrazné negativum a celkově to sráží prodejní potenciál ve srovnání s jinými účastníky testu.

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Pohled na zadní stranu pak ukáže, že se šetřilo i na kabeláži, která není odpojitelná. Vše je zkrátka „natvrdo“. To sice někomu může vyhovovat, ale pokud poškodíte některý z kabelů, tak je to o to větší problém. Napájení probíhá přes klasickou vidlici do zásuvky a napájecí adaptér je schovaný v pravém repráku.

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

A teď tedy konečně k tomu, jak reproduktory Logitech Z240 hrají. No, popravdě to bylo dost zklamání. Celé zvukové spektrum mi připadalo dost nevýrazné. Basy jako by skoro ani nebyly, středy jsou nevýrazné a jaksi ploché, výšky jsou přítomny spíše náznakem. Poslech hudby ve mně vyvolával dojem nahrávky v nějaké příšerné kvalitě, zhruba někde mezi 64 a 32kbps. Na poslech hudby tyto reproduktory tedy skutečně doporučit nelze, a to ani pro nenáročné posluchače.

Bohužel selhávají i jako reproduktory k počítači. Zvuk u her, zvláště u těch akčních trpí na skoro nepřítomné basy a celkovou zahuhlanost, což se projevuje i při poslechu mluveného slova, případně sledování filmu. Ne, tyto bedýnky zážitek opravdu nevylepší, spíše naopak.

Navíc, i bez toho, aby do reproduktorů šel signál, dost brumí, což ještě více znepříjemňuje jejich používání. Celkově tedy Logitech Z240 nemohu doporučit ke koupi nikomu, a to ani kdyby stály polovinu. Zvukově je to bída, je vidět, že se dost šetřilo a Logitech se očividně snaží tento produkt prodat jen „přes značku“, což mě na tuto, moji kdysi oblíbenou firmu dost mrzí. Jediné, za co lze výrobce pochválit je vzhled, ale to je bohužel asi tak všechno.

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama