Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun | Kapitola 6

Jakub Mokříš

Jakub Mokříš

18. 7. 2018 03:00 25

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Genius SP-HF1250B 3. GoGEN PSU102 4. Logitech Z240
5. Logitech Z150 6. Trust Zelos 2.0 Bluetooth 7. Závěrečné shrnutí

V dnešním testu se podíváme na několik zástupců z kategorie levnějších reproduktorů určených zejména k počítači. Nebudeme vybírat mezi těmi úplně nejlevnějšími, ale spíše by mělo jít o takový průřez tím, co má zákazník možnost zakoupit v limitu 500-1000 korun v kategorii stolních reprobeden 2.0 k PC.

Reklama

Trust Zelos 2.0 Bluetooth

  • Výkon: 12 W
  • Frekvenční rozsah: 90–19000 Hz,
  • Citlivost: -
  • Hmotnost: -
  • Rozměry (v × š × h): 200 mm × 87 mm × 98 mm
  • kabely
    • mezi reproduktory: 115 cm
    • vstupní: 150 cm
    • napájení: 150 cm

Trust obvykle dělá produkty, kterými útočí hlavně na zákazníky, co mají omezený rozpočet anebo jednoduše nechtějí dát za příslušenství k počítači více, než je nutné. To se projevuje i na bedýnkách Zelos, které se nám dostaly do testu.

Předně je třeba říci, že si na nic nehrají a nebojí se přiznat plast. Ač se to může zdát, tak přední strana není taková ta „levně stříbrná“, ale je pokryta poměrně decentním šedým odstínem, zbytek bedniček je černý.

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Ani tady se bohužel nedočkáme ovladačů nebo chcete-li „točítek“ na úpravu vyvážení zvuku. Potenciometr hlasitosti reproduktory zároveň i zapíná, vedle něj je výstup na sluchátka a zcela vlevo potom při stisku extrémně levně působící tlačítko, kterým lze přepnout vstup na zařízení Bluetooth.

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Tím bude nejčastěji asi mobilní telefon a tato funkce fungovala jednoduše a bezchybně. Nemůete počítat s velkým dosahem, i při přímé viditelnosti nepřekročil 6 metrů. O nějaké reprodukci přes zeď z vedlejšího pokoje jsem si pak mohl nechat zdát.

Napájení probíhá přes USB konektor, ale ani tento, ani kabel, který oba reproduktory propojuje bohužel nejde odpojit. Navíc jsou kabely poměrně tenké a působí neskutečně levně, takže bych měl obavy případné životnosti při častějším přenášení.

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Stran zvuku musím konstatovat, že na hudbu Trust Zelos moc nejsou. Když to vezmu od spodu, tak basy se jaksi nedostavily a jsou spíše naznačeny, středy jsou proti tomu docela v pohodě, ačkoliv jsou malinko zastřené. Výšky jsou na tom podobně jako basy a celkově je zvuk dost „plastový“. Skoro bych se nebál ho přirovnat ke zvuku nějakého multimediálního laptopu.

Test levných reproduktorů 2.0: stereo pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejně tak bych se je zdráhal doporučit i hráčům. Ve většině her jsou zkrátka potřeba basy a pokud jsou tak nevýrazné, jako zde, tak je to dost poznat.

Na druhou stranu může být pro někoho výhoda možnost připojení přes Bluetooth, alespoň tedy v rámci pracovního stolu, či nepříliš velké místnosti. Musím tedy bohužel konstatovat, že Trust by udělal lépe, kdyby neprodražoval tento produkt přidáváním bezdrátových technologií a raději měl tento model ocenit na nějakých 300 korun, za které by to byly jakési low-cost kancelářské reproduktory. Za cenu přes tisícovku se bohužel jedná o velice nevýhodnou koupi.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama