Test Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC: poctivý chladič
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Test Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC: poctivý chladič

Test Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC: poctivý chladič | Kapitola 32

Adam Vágner

Adam Vágner

31. 1. 2021 03:00 13

Seznam kapitol

1. Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC: představení 2. Konstrukce chladiče, konektory 3. Testovací sestava 4. 3D Mark Fire Strike a Fire Strike Extreme 5. 3DMark Time Spy a Time Spy Extreme 6. Aliens vs. Predator 7. Death Stranding (TAA, DLSS) 8. F1 2020 (TAA, DLSS) 9. Far Cry New Dawn 10. GTA V 11. Metro Exodus, bez ray tracingu 12. Metro Exodus, ray tracing, DLSS 13. Shadow of the Tomb Raider, DXR, DLSS 14. The Division 2 15. The Witcher 3 16. World of Tanks
17. Chování boost v AvP (výkon) 18. Chování boost v AvP (tichý režim) 19. Chování boost v F1 2020 (výkon) 20. Chování boost v F1 2020 (tichý režim) 21. Boost v Metro Exodus (výkon) 22. Boost v Metro Exodus (tichý režim) 23. Boost ve World of Tanks 24. Boost ve World of Tanks (tichý režim) 25. Spotřeba sestavy 26. Poměr výkon/watt, náklady na provoz 27. Chování ventilátorů 28. Hlučnost 29. Teplota GPU 30. Průměrný výkon 31. Cena, poměr cena/výkon 32. Závěrečné shrnutí

Palit RTX 3070 na fotografiích klame tělem. Vypadá jako klasický dvouventilátorový prcek. Ve skutečnosti je ale robustní, dostala velký dvouapůlslotový chladič o délce 30cm s dvojicí 10cm ventilátorů.

Reklama

Poměr cena/výkon řešit nebudeme, nemá to smysl. Ceny, za něž karty dostanete na předobjednávku ve větších e-shopech, obchody tutlají. Doporučené ceny od výrobce jsou jiné než ceny tržní, a ani ty tržní prodejci bohužel většinou nezveřejňují. Obecně patří karty od Palitu k těm nižším, takže se dá předpokládat o něco lepší poměr cena/výkon než u dražších prémiových modelů.

Karta má dva BIOSy, s jedním je co do hlučnosti o o malinko lepší než průměrné karty, s druhým už je ale příliš hlučná. Radil bych přepnout na ten tišší, rozdíl ve výkonu je minimální a rozdíl v hlučosti jasně patrný. Pokud vás zajímá podsvícení, karta vás potěší plynulým podsvícením loga na boku pomocí adresovatelných RGB LED.

Provozní vlastnosti jsou slušné, snesl bych snad i o něco vyšší teploty grafického čipu výměnou za nižší otáčky ventilátorů.

Test Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC: poctivý chladič
i Zdroj: PCTuning.cz

Být na trhu normální situace, nejspíš bychom řešili, že existují i tišší RTX 3070, ale ani tato na tom není s hlučností zle, nabízí dobrý poměr cena/výkon a přitom solidní provedení s výkonným chladičem. Karta nemá žádné závažné nedostatky, kvůli nimž bych její nákup nedoporučil. Z hlediska hlučnosti je na tom v tichém režimu lépe než běžné karty, včetně těch s nižším výkonem, ale tím nechci vysloveně říci, že je tichá. Ani cívky nejsou bohužel slyšet o nic méně než u jiných karet, ale to je u grafik s vyšším výkonem v podstatě standardní chování.

Jedincům, kteří kladou důraz na to, aby byla karta v zátěži neslyšná, bych doporučil připlatit si na nějaký prémiový model (ale ani u nich si příliš nepomůžete u cívek).

Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC
KLADY
Test Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC: poctivý chladič
i Zdroj: PCTuning.cz
Test Palit GeForce RTX 3070 JetStream OC: poctivý chladič
i Zdroj: PCTuning.cz
ZÁPORY
Výkon srovnatelný se špičkovou GeForce RTX 2080 Ti Ventilátory nejsou na minimálních nastavitelných otáčkách neslyšné
Poměr cena/výkon proti minulé generaci je slyšet cívky
Bez zátěže pasivní chlazení, v tichém řežimu o něco tišší než průměrné karty, ale nikoliv tichá 8 GB paměti
Chladič má rezervu  
Tovární přetaktování  
CUDA, DLSS 2.x, ray tracing, Reflex, Broadcast, DX12 Ultimate  
Příznivá spotřeba  
Power limit lze navýšit až na 330 W  
Hrubě orientační cena s DPH: 20 000 Kč
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama