thermaltake-armor-va8000bws-pc-skrin-jako-tank
Skříně, zdroje, chladiče Článek Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank

Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank

Markus

Markus

15. 8. 2005 01:00 89

Seznam kapitol

1. Úvod - standardy ATX a BTX 2. Mega krabice a specifikace 3. Design a vybavení 4. Armor pod parou 5. Závěr a hodnocení

V poslední době zažívá svět počítačového hardware podstatné změny. Za tu největší můžeme považovat přechod z 32bitových procesorů na procesory se 64bitovými instrukcemi. Tou další je pomalý přechod z formátu ATX na BTX. Firma Thermaltake nezahálí a již dnes nám nabízí počítačovou skříň, kterou je možno na tento standard lehce upravit. Tato skříň nese jméno Armor VA8000BWS a nejedná se o žádného drobečka, nýbrž o kolos dělající čest svému označení.

Reklama

Jak už asi víte, chystá se v budoucnu přechod z dnešního formátu ATX na nový formát BXT. Jde vlastně o závislost mezi uspořádáním komponent na desce a způsobem chlazení. Na motherboardech BTX jsou totiž procesor a čipsety v řadě za sebou. A nejen to. Celá architektura desek je změněna. Výstupní konektory (PS/2, USB, LAN, Audio) se přesunuly z horní do spodní části. Paměti se otočily o 90° a také přesunuly dolů. Naopak PCI karty byly posunuty do horní části. To vše by mělo přispět k lepšímu a efektivnějšímu chlazení všech komponent. Pro lepší pochopení nabízím obrázek pod odstavcem.

Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank
i Zdroj: PCTuning.cz


pro zvětšení klikněte

Je tomu však již nějaký pátek, kdy se na trhu objevily první počítačové skříně, které lze lehce na architekturu BTX předělat. Pro příklad jsou to case CoolerMaster Stacker, Avance C001 a v neposlední řadě právě ARMOR VA8000, který máme v dnešním testu. Pojďme se tedy na něj podívat.

Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank
i Zdroj: PCTuning.cz


Thermaltake Armor VA8000BWA - kolos mezi skříněmi


Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama