thermaltake-armor-va8000bws-pc-skrin-jako-tank
Skříně, zdroje, chladiče Článek Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank

Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank | Kapitola 5

Markus

Markus

15. 8. 2005 01:00 89

Seznam kapitol

1. Úvod - standardy ATX a BTX 2. Mega krabice a specifikace 3. Design a vybavení 4. Armor pod parou 5. Závěr a hodnocení

V poslední době zažívá svět počítačového hardware podstatné změny. Za tu největší můžeme považovat přechod z 32bitových procesorů na procesory se 64bitovými instrukcemi. Tou další je pomalý přechod z formátu ATX na BTX. Firma Thermaltake nezahálí a již dnes nám nabízí počítačovou skříň, kterou je možno na tento standard lehce upravit. Tato skříň nese jméno Armor VA8000BWS a nejedná se o žádného drobečka, nýbrž o kolos dělající čest svému označení.

Reklama

Podle výsledných teplot se dá předpokládat, že efektivnost chlazení u této skříně je opravdu skvělá. Častokrát, jsem si říkal jak dosáhnout teplot pod 40 °C a jediným řešením byla vždy nějaká úprava. U této počítačové skříně se toho nikdo nemusí bát, protože má vše co je k efektivnímu chlazení potřeba. Když vezmu v úvahu, že již na architektuře ATX dosáhnete takových výsledků, lze předpokládat, že formát BTX na tom bude ještě lépe. Pokud hledáte skříň do které se vejde mnoho disků, které je potřeba dobře chladit, může být tento kousek řešením vašeho dilematu. Pokud přemýšlíte o vodním chlazení, tak můžete na tento příbytek komponent zaostřit také, protože je již na instalaci vodního chlazení připraven. Nevýhodou tak zůstává pouze místo, které budete muset pro tohoto "drobečka" uvolnit a relativně vysoká cena, která ovšem není nijak přemrštěná.

Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi další drobnosti, které této skříni ubírají na hodnocení, je kromě zmiňované rezonance dvířek, instalace 3,5" mechaniky do rámečku a zachytávání prachu před předním 120 mm větrákem. Avšak tento problém se dá jen těžko odstranit. Prostě budete muset občas vzít prachovku a prach ze záslepek utřít. Na druhou stranu vás může těšit účinnost filtru.

Thermaltake Armor VA8000 je spíše určen pro ty z vás, kteří vlastníte nějaký server nebo vodní chlazení. Pro zbytek světa je tato počítačová skříň zbytečně velká. Je ovšem nutné říci, že provedení je ceně odpovídající. Cena skříně je 4300 s DPH.

Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank
i Zdroj: PCTuning.cz

Thermaltake Armor VA8000BWS - PC skřín jako tank
i Zdroj: PCTuning.cz

Za zapůjčení výrobku děkujeme společnosti TNTrade.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama