To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek To nejlepší z počítačových RPG všech dob

To nejlepší z počítačových RPG všech dob | Kapitola 7

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 1. 2015 03:00 73

Seznam kapitol

1. Jak to bylo s RPG hrami? 2. Diablo, Ultima Online 3. Fallout, Planescape: Torment 4. System Shock 2, TES III: Morrowind
5. Neverwinter Night, World of Warcraft 6. Mass Effect 2, The Witcher 2 7. Divinity: Original Sin, Dark Souls II

RPG hry jsou jedním z nejoblíbenějších herních žánrů, a tak do jejich řad každoročně přibývají desítky nových titulů. Jen mizivé procento z nich je ovšem kvalitních a ještě méně se pak dokázalo zapsat do herní historie. My jsme si právě na tyto tituly blíže posvítili a dali dohromady výběr těch nejlepších RPG všech dob. Tady ho máte! 

Reklama

Stejně jako při vybírání nejlepších RPG dob minulých bylo vybírání nejlepších RPG ze současnosti velmi těžké. Tato RPG ještě nestihl prověřit čas a tak jejich přednosti mohou být patrné až za pár let. Přesto věřím, že jsem si nakonec vsadila na ty správné koně. Nominovala jsem tituly Shadowrun Returns/Dragonfall, Divinity: Original Sin, South Park: The Stick of Truth, Legend of Grimrock 2, Dragon Age: Inquisition a Dark Souls II.

Divinity: Original Sin

  • Datum vydání: 30. 6. 2014
  • Vývojář: Larian Studios (Swen Vincke)
  • Zajímavost: Ve hře najdete velmi rozsáhlé rozhovory mezi dvěma hlavními postavami, jejichž průběh můžete ovlivňovat sami.

Skrze Kickstarter dofinancovaná nezávislá RPG hra ze staré školy, jenom v modernějším provedení včetně pochopitelného uživatelského rozhraní. To je Divinity: Original Sin v několika krátkých větách. Pro tuto hru jsou charakteristické komplexní mechanismy a stovky věcí, s nimiž se hráči musí seznámit, jinak ve hře budou často umírat. A když už si myslíte, že všechno znáte, zase vás něco překvapí. Pokud vás tato hra zaujala, můžete si o ní přečíst více v naší recenzi.

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Dark Souls II

  • Datum vydání: 25. 4. 2014
  • Vývojář: From Software
  • Zajímavost: Ačkoliv je Dark Souls II opravdu velmi těžkou hrou, v níž někteří hráči nedojdou ani na konec jednoho herního prostředí, najdou se i jedinci, tzv. freeruneři, kteří ji profrčí za několik desítek minut. Za pomoci glitchů a dalších chyb ve hře se dá zvládnout i za dvacet minut. A bez nich za hodinku. Dobrý výsledek, ne?

Pokračování hry Dark Souls a duchovní nástupce titulu Demon Souls neplýtvá příběhem a vlastně ani jakýmkoliv dalším vysvětlováním ohledně herních principů. V Dark Souls II si hráč na všechno musí přijít sám, což je naprosto kouzelné. K tomu si přidejte opravdu tuhé souboje s bossy a smrt jako herní mechaniku a máte velmi zajímavé RPG, na němž si buď vylámete zuby, nebo se do něj nadosmrti zamilujete. Nic mezi tím neexistuje. Recenzi hry Dark Souls II najdete zde.

To nejlepší z počítačových RPG všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

V tomto článku jsem vám představila celkem čtrnáct RPG, které jsou podle mě tím nejlepším, co nám tento žánr nabídl od doby, co se dostal do elektronické podoby. Jelikož je však RPG jedním z nejpopulárnějších žánrů, není samozřejmě v silách jedince obsáhnout všechny tituly a zároveň se trefit do vkusu každého jedince. Proto jsme zvědaví i na vaše názory. Které RPG podle vás zatřáslo herním světem natolik, že by si zasloužilo místo v našem výběru? A u kterého RPG jste strávili nejvíce času? Dejte nám vědět v diskuzi!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama