Zahrajte si nejlepší budovatelské strategie pro PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Zahrajte si nejlepší budovatelské strategie pro PC

Zahrajte si nejlepší budovatelské strategie pro PC | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 2. 2017 03:00 10

Seznam kapitol

1. Budovatelské strategie pomáhají vzdělávat 2. Nejlepší díly SimCity 3. Cities: Skylines – takhle by to mělo vypadat 4. Tropico
5. The Settlers 6. Anno 7. Impression Games - skuteční mistři oboru 8. Střípky

Začátek roku bývá na herní novinky celkem chudý, a tak vám možná zbývá čas oprášit nějakou herní klasiku. Jestli máte rádi budovatelské strategie, v tomto článku můžete čerpat inspiraci pro své další herní seance. Najdete v něm ty nejlepší budovatelské strategie pro počítače od vzniku tohoto žánru až dodnes.

Reklama

Když si tvůrci z Maxisu pod sebou v roce 2013 podřízli větev „moderní“ reinkarnací budovatelské strategie SimCity, fanoušci žánru z toho mohli odvodit, že se všemi skvělými hrami je na dlouhou dobu konec.  Jak se mýlili! Šikovní a dříve naprosto neznámý tvůrci z Colossal Order se chopili své šance a o dva roky později, s Paradox Interactive v zádech vydali hru s názvem Cities: Skylines.

Jak se dočtete z recenze na PC Tuningu i v jiných herních médiích, tato hra je označována za skutečného nástupce bývalého krále. Kdybychom to shrnuli, úspěch Cities: Skylines spočíval v jedné jediné věci – tvůrci z Colossal Oder naslouchali herní komunitě a do hry vložili všechny důležité prvky, které si fanoušci přáli (a obecně přejí).

Začalo to velkou rozlohou měst. Pokud jste se v Cities: Skylines dostali na hranice svého pozemku (což nebylo zase tak jednoduché), mohli jste dokoupit několik dalších pozemků a své město mnohonásobně zvětšit. Další předností bylo šikovné uživatelské rozhraní. Stavět cesty, nebo dokonce předělávat některé dopravní uzly bylo díky možnosti různého natahování, kroucení a rychlého přestavování stejně zábavné, jako parcelování a výstavba dalších budov. A na to navazovala schopnost přehledného zobrazování.

Zahrajte si nejlepší budovatelské strategie pro PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jste stavěli budovy jako třeba požární zbrojnici, hra vám v reálném čase zabarvením na domech a silnicích přesně ukazovala, kam tato stanice má dosah, případně zdali se s nějakou podobnou budovou nepřekrývá. Fanoušci žánru mi jistě dají za pravdu, že pokud máte rozestavěnou obrovskou městskou konglomeraci, právě takové nástroje vám situaci usnadní a z nepříjemné záležitosti vytvoří další kopec zábavy.

Poslední a možná vůbec nejdůležitější vlastnost Cities: Skylines byla (a samozřejmě ještě je a dlouho bude) otevřenost modderské komunitě. Hra podporuje Steam Workshop, z něhož si můžete stáhnout hromadu zajímavého obsahu zdarma.

Cities: Skylines můžete v různých slevových akcích koupit za cenu pod 300 korun. Na oblíbeném g2a.com se dostanete dokonce na cenu okolo 250 korun. V současné době prostě nemůžete koupit lépe.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama