amd-athlon-64-posledni-tajemstvi-padla
Hardware Článek AMD Athlon 64: Poslední tajemství padla

AMD Athlon 64: Poslední tajemství padla | Kapitola 4

Dudek Jan

Dudek Jan

29. 1. 2003 00:00 57

Seznam kapitol

1. Shrnutí faktů 2. Athlony 64 v praxi 3. Procesor a jeho detekce 4. Základní desky pro Hammery
5. Emitované teplo, ochrana proti přehřátí a monitoring 6. Syntetické testy - Sandra, PCMark, SuperPI, mBench. CPU Mark 7. Praktické benchmarky - ScienceMark, KribiBench, GoGoMP3 a Cinebench 8. Závěr - splní Hammery očekávání?

Po pondělním odhalení GeForce FX se poslední závoje tajemství rozhrnuly kolem dlouho očekávaného procesoru AMD Athlonu 64. Zajímá vás jak půjde procesor přetaktovávat, či jaké budou desky pro tento procesor? Hlavně však vás určitě zajímá výkon v nejběžnějších benchmarchcích, abyste si výkon nového procesoru mohli porovnat s vašim. Na všechny tyto otázky vám dneska PCtuning odpoví... a možná ještě něco navíc...

Reklama

Platforma K8 má širokou podporu výrobců jak základních desek, tak čipsetů. Firmy připravují zhruba 15 čipsetů a nespočet desek. Bude z čeho vybírat a hlavně - budou velmi příjemné ceny. Odhaduje se, že první desky pro Hammery půjde sehnat za cenu kolem 3000 - 4000 Kč bez DPH.

Jako první se setkáte s čipsetem AMD 8000 a VIA K8T400. OBa dva budou hojně zastoupeny v deskách. Viz obrázky níže. Tyto desky budou velmi běžné.

AMD Athlon 64: Poslední tajemství padla
i Zdroj: PCTuning.cz

ASUS K8M (AMD 8000)

AMD Athlon 64: Poslední tajemství padla
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI K8H GEM (VIA K8T400)

Desky budou podporovat všechny dnešní featurky jako je Serial ATA, RAID, FireWire, ale také Wireless LAN nebo Bluetooth.

Jediný větší rozdíl, který nalezneme na deskách výjma struktury platformy K8 je v napájení - to odpovídá standardu ATX 2.03 a to znamená, že dseky mají přídavné napájení pomocí 12V konektoru.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama