AMD vám slušně zaplatí za nalezení a reporting bugů
i Zdroj: Copilot AI
Novinka AMD vám slušně zaplatí za nalezení a reporting bugů

AMD vám slušně zaplatí za nalezení a reporting bugů

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

30. 5. 2024 20:10 16

Sháníte nějakou bokovku nebo hlavní výdělečnou činnost? Jste-li technicky zdatní, můžete si slušně vydělat, když výdobytky firmy AMD proklepnete a odhalíte nějaké bugy.

Reklama

Je poslední dobou pravidlem (ono je to asi pravidlem odjakživa, nic není dokonalé), že téměř jakýkoli vydaný hardware a software má nějaké chyby. Někdy jsou kritické, někdy nepostřehnutelné, někdy otravné. Proto má každá slušná firma armádu testerů (až na Microsoft), kteří stále a znovu zkouší chyby odhalit. A někdy je rozumné nechat i širokou veřejnost, ať přiloží klávesnice k dílu. A tak se AMD spojilo s platformou Intigriti a vytvořili „bug bounty program“, jinými slovy lov na chyby. AMD už dříve mělo podobný program, ale jen pro vyvolené. 

AMD vám slušně zaplatí za nalezení a reporting bugů
i Zdroj: intigriti

Nyní se může zapojit každý, komu je víc než 18 let, nebydlí někde v Dalskabátech, na které jsou uvalené sankce (a na uživatele samotného), nebude porušovat zákon a tak dále. Jo a nesmíte taky být 6 měsíců zpět od nalezení bugu zaměstnanci AMD nebo mít s firmou kontrakt (včetně příbuzných). A teď kolik si můžete zarobit. Odměny jsou rozděleny na úrovně 1 až 3 (Tier). První úroveň je hardware, druhá firmware a třetí software. Od úrovně a závažnosti chyby se potom odvíjí celkový bakšiš. Takže za kritickou chybu v HW můžete dostat 30 000 dolarů, ale za kritickou v SW už jen 10 000 dolarů. Celkově by stačilo najít jednou za měsíc středně závažnou chybu v HW, dostat pět táců a je vystaráno. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama