Apple zkouší, co vydrží EU, vývojáři i uživatele. HP ostatně také  #TYDEN 29. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Apple zkouší, co vydrží EU, vývojáři i uživatele. HP ostatně také #TYDEN 29. ledna

Apple zkouší, co vydrží EU, vývojáři i uživatele. HP ostatně také #TYDEN 29. ledna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

29. 1. 2024 00:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

eDoklady shodily Identitu občana. Pirátství na vzestupu. Palword jede, možná i k soudům. Lednové propouštění je rekordní.

Reklama

Marketing, komunikace

CEO HP říká, že zákazníci, kteří nepoužívají spotřební materiál společnosti, jsou „špatnou investicí“. HP, organizace s tak špatnými výsledky v oblasti PR, že by se Amazon červenal, se opět zalíbila veřejnosti. V rozhovoru, kde hovoří o kontroverzním modelu předplatného inkoustu a politice nutit lidi používat vlastní kazety, CEO ještě navíc uvedl, že „když zjistíme, že náplně porušují naše duševní vlastnictví, zastavíme tiskárny, aby nefungovaly.“ (Tech Spot)

  • HP tvrdí, že aktualizace, které blokují tiskárny s kazetami třetích stran, chrání uživatele před možnými vloženými viry, ale bezpečnostní experti považují takovou hrozbu za teoretickou. (Ars Technica)

Na základě stížností a nahrávky prověřuje státní zástupce státu New Hampshire falešné robotické hovory Joea Bidena, které jsou zřejmě uměle vytvořené a které říkají demokratům, aby nevolili. (NBC News)

S manželkou z povinnosti, s milenkou s radostí. Šéf drah se kaje za výrok. Generální ředitel Českých drah (ČD) Michal Krapinec sklízí kritiku za svůj výrok z rozhovoru pro server E15. Uvedl, že se ČD chtějí „stát z manželky zase i milenkou“. Později svůj výrok mírnil. (iDnes)


Bezpečnost, soukromí, právo

Umělá inteligence pomáhá zločincům, kteří využívají deepfakes a klonování hlasu k finančním podvodům, a nutí banky a fintech firmy investovat do umělé inteligence v boji proti podvodům. (FT)

Opatření společnosti Microsoft v návaznosti na útok aktéra z národního státu Midnight Blizzard (Microsoft)

  • Microsoft podrobně popisuje techniky, které Midnight Blizzard použili k prolomení e-mailových účtů vedoucích pracovníků a dalších organizací. (Bleeping Computer)

Administrátor BreachForums Conor Brian Fitzpatrick, známý jako „Pompompurin“, byl odsouzen k 20 letům podmíněného propuštění pod dohledem za svou roli při provozování kybernetického fóra. (Bleeping Computer)

FINRA při přezkoumání více než 500 retailových sdělení týkajících se kryptoměn zjistila, že 70 % z nich obsahovalo nepravdivá, zavádějící nebo jinak porušující její pravidla. (Coin Telegraph)

Amazon Ring ruší nástroj, který umožňuje policii vyžádat si od uživatelů záznam prostřednictvím aplikace Neighbors, a nutí tak orgány činné v trestním řízení získávat soudní příkazy nebo důkazy o mimořádných událostech. (Bloomberg)

Vyšetřování podrobně popisuje špionážní nástroj s názvem Patternz, který dokáže sledovat miliardy telefonních profilů prostřednictvím reklam  ve stovkách tisíc aplikací včetně 9gag a Kik. Google v reakci na dotazy společnosti 404 Media přijala opatření.(404)

HPE uvádí, že skupina, která je pravděpodobně napojena na Rusko, exfiltrovala data z „malého procenta poštovních schránek HPE“ od května 2023.  Stejná skupina napojená na Rusko je podezřelá z nedávného hackerského útoku na Microsoft (Bloomberg)

Agentura Bloomberg na základě nejmenovaných zdrojů uvádí, že EU zřejmě zprostí vyhledávač Bing, webový prohlížeč Edge a reklamní služby společnosti Microsoft odpovědnosti z DMA. Zdroje uvedly, že tyto služby jednoduše nepředstavují hlavní sílu ve svých technologických kategoriích, aby byly regulovány novými technologickými pravidly EU. (NeoWin)

Mysk: Aplikace pro iPhone včetně Facebooku, Instagramu, Threads, TikToku a X obcházejí pravidla Apple o ochraně osobních údajů a shromažďují data uživatelů prostřednictvím push oznámení. (Gizmodo)

23andMe uvedla, že hackeři začali pronikat do účtů uživatelů v dubnu 2023  a pokračovali v tom až do září. 23andMe se o narušení dozvěděla v říjnu.(TechCrunch)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama