Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna

Na platformách Meta je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Za nezájmu vedení #TYDEN 22. ledna

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

22. 1. 2024 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Každého uživatele Facebooku sledují tisíce firem. VMware zlikvidovalo 56 produktů. Vyhledávání Google se zhoršilo.

Reklama

Každého uživatele Facebooku sledují tisíce firem. Studie Consumer Reports, které se zúčastnilo 709 dobrovolníků: údaje dobrovolníků sdílelo s Facebookem celkem 186 892 společností, v průměru 2 230 společností na osobu. (The Markup)

Dokumenty společnosti Meta ukazují, že na jejích platformách je denně sexuálně obtěžováno 100 000 dětí. Podle interních dokumentů zveřejněných v rámci soudního procesu byli zaměstnanci znepokojeni „zanedbatelnou“ reakcí společnosti na svádění dětí. (The Guardian)

VMware v rámci „tektonické“ změny infrastruktury ruší 56 produktů. VMware 15. ledna stroze potvrdilo, že „ukončuje dostupnost“ celé řady produktů a že „tyto produkty již nejsou k dispozici ke koupi“ – ačkoli většina z nich je prozatím nadále nadšeně inzerována na úhledných firemních webových stránkách. (The Stack)

Microsoft oznámil, že skupina Midnight Blizzard napojená na Rusko se nabourala do některých e-mailů zaměstnanců od listopadu 2023. Stejná skupina je za hackem SolarWinds v roce 2019. (Bloomberg)


Internet, webdesign

Výzkumníci zkoumající výsledky vyhledávání Googlu, Bingu a DuckDuckGo po dobu jednoho roku: vyhledávače prohrávají hru na kočku a myš v oblasti SEO spamu, kterou pravděpodobně podpořila umělá inteligence. (404)

  • Nejste to vy, vyhledávání Google se opravdu zhoršilo (Mashable)

Pirátské stránky zaznamenaly za poslední čtyři roky 12% nárůst návštěvnosti. Podle nových údajů navštívilo pirátské internetové stránky více než 385 milionů návštěvníků denně. Podle analýzy se nejvíce pirátství odehrává v USA a Indii, ačkoli v Evropě a asijsko-pacifickém regionu je pirátství v přepočtu na obyvatele vyšší. V celé Asii připadalo v roce 2023 na každého člověka v průměru 34 návštěv pirátských webových stránek, zatímco v Severní Americe to bylo 26 návštěv pirátských stránek ročně. (Fast Company)

StatCounter: Bing skončil v roce 2023 s 3,4% podílem na celosvětovém trhu s vyhledáváním. 🔀 Google měl 91,6 %, Yandex 1,6 % a Yahoo 1 %. (Bloomberg)

Zprávy Google obsahují weby, které využívají AI k vykrádání jiných zdrojů a chrlení obsahu. Google tvrdí, že Zprávy se nesoustředí na to, zda jsou články psány lidmi, nebo umělou inteligencí. (404)

  • Google tvrdí, že zpráva 404 Media, podle níž Google „posiluje“ články napsané umělou inteligencí, je zavádějící, protože autor řadil obsah zpráv podle data, nikoli podle relevance. (Search Engine Roundtable)

Vědci zjistili, že {šokující“ množství webu je již přeloženo umělou inteligencí. Výzkumníci z laboratoře AI Amazon Web Services zjistili, že více než polovina vět na webu byla přeložena do dvou nebo více jazyků, často ve stále horší kvalitě kvůli špatnému strojovému překladu. (Vice)

Podle EU musí platformy pro streamování hudby platit umělcům více. Evropský parlament také požaduje, aby streamovací průmysl podporoval menší umělce. (Engadget)

Flattr po 14 letech končí. Flattr byla švédská mikrodotační předplatitelská služba, kde se předplatitelé rozhodli platit měsíční příspěvek, aby pomohli financovat své oblíbené webové stránky a tvůrce.

lattr po 14 letech končí.
i Zdroj: PCTuning.cz
lattr po 14 letech končí.

Hardware

Ocenění Best of CES 2024: Nejlepší produkty z veletrhu (Android Authority)

Na základě nového patentu se možná chystá tužka Apple Vision Pro Pencil. Patent, kterého si všiml server Patently Apple, ukazuje něco, co vypadá jako obří tužka Apple Pencil. Představa je taková, že by tento nástroj mohl sloužit k psaní nebo kreslení ve virtuálním prostoru nebo k výběru a manipulaci s předměty, které existují ve virtuální nebo rozšířené realitě. (Tech Radar)

Samsung Electronics představila nové chytré telefony Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ a Galaxy S24, a vstoupila tím do nové éry mobilní umělé inteligence, které říká Galaxy AI (Tisková zpráva)

  • Samsung Galaxy S24 Ultra vytváří nový standard odolnosti a optické kvality s krycím sklem Corning Gorilla Armor (tisková zpráva)
  • Praktické zkušenosti s Galaxy S24 Ultra: plochý displej dává smysl vzhledem k jeho velikosti a podpoře pera S-Pen, titanový rám je pěkný, ale stále je to těžký telefon s hmotností 233 gramů. (9toGoogle)
  • Řada Galaxy S24 od společnosti Samsung zahrnuje modely Gemini Pro s umělou inteligencí od společnosti Google pro aplikace Poznámky, Záznamník hlasu a Klávesnice a Gemini Nano pro Zprávy Google a další. (TechCrunch)
  • V poznámkách pod čarou v online nabídkách Samsung Galaxy S24, S24 Plus a S24 Ultra Samsung uvádí, že funkce Galaxy AI budou zdarma pouze do konce roku 2025. (9to5Google)

Samsung láka na Galaxy Ring, „výkonné a dostupné zařízení pro zdraví a wellness“, které bude využívat umělou inteligenci, aniž by sdělil funkce, cenu nebo datum vydání. (9to5Google)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama