Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště
i Zdroj: Bang & Olufsen
Herní příslušenství Článek Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště

Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště | Kapitola 4

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

9. 5. 2022 10:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, specifikace 2. Konstrukce, design 3. Muziko hraj 4. Mobilní appka a Dolby Access 5. Závěr

Nastražte uši, nažhavte své FLAC knihovny, vytočte motory, nabijte kvéry. Sluchátka Portal se pokusí zaujmout všechny, kdož prahnou po dobrém zvuku a nestojí o křiklavé barvy, zářivé LEDky a přebasované nesmysly.

Reklama

Nyní aplikace Bang & Olufsen. Ke stažení je klasicky na Google Store, po instalaci mi odmítala sluchátka najít a připojit. Potom přestala fungovat, takže reinstalace. Problém s připojením trval, dokud jsem nepovolil v telefonu polohu. Nechápu, proč zrovna zapnutí polohy určuje, jestli se sluchátka přes BT připojí, ale počítám, že si lidé z firmy dělají statistiku, kdo kde jejich produkty používá. K aplikaci je totiž nutno se přihlásit přes FB, Google nebo se registrovat přímo a je nutné odsouhlasit, že vám firma může posílat reklamní spam a jinak otravovat.

 V appce je potom možnost aktualizace, která taky funguje výborně. Odhad doby trvání byl 3 minuty, ale po čtvrt hodině to aplikace vzdala a prohlásila, že asi vypadlo připojení. To se opakovalo několikrát a aktualizace tudíž byla mnou odložena na neurčito, tj. napořád. Samotné rozhraní je vcelku primitivní a jednoduché, k tomu nemám výtku. Raději přehlednost než plno blbostí a ztracených podmenu. Je zde nastavení ANC, hlasitost, ekvalizér a několik dalších voleb, což naprosto dostačuje.

Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště
i Zdroj: PCTuning.cz

Tuhle aplikaci ještě doplňuje Dolby Access, k němuž získáte jako majitel Portalu licenci. V zásadě jde o další nadstavbu s ekvalizérem, kde se dá povolit jak virtuální zvuk, tak normalizace hlasitosti a upravit si jednotlivé frekvence dle sebe. Jednoduché a funkční. A jak jsem už zmínil, ono tohle Atmos vážně funguje a zvuk vylepší. Pořád jsou to softwarové čáry, ale hoši z Dolby to zřejmě mají v paži. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama