Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště
i Zdroj: Bang & Olufsen
Herní příslušenství Článek Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště

Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

9. 5. 2022 10:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, specifikace 2. Konstrukce, design 3. Muziko hraj 4. Mobilní appka a Dolby Access 5. Závěr

Nastražte uši, nažhavte své FLAC knihovny, vytočte motory, nabijte kvéry. Sluchátka Portal se pokusí zaujmout všechny, kdož prahnou po dobrém zvuku a nestojí o křiklavé barvy, zářivé LEDky a přebasované nesmysly.

Reklama

Osud mě obšťastnil dalšími sluchátky na test. Víte kdo je to osud, ne? Šéfuje tomuto internetovému plátku a manévruje redaktory jako bača ovce. Jelikož osud bývá nevyzpytatelný, věřím, že tentokrát mi chtěl trochu přilepšit a obdařil mě aparátem, který má být dokonalý po všech stránkách. Má mít skvělý zvuk. Má být pohodlný. Má být lehký. Má mít nekonečnou konektivitu a dokáže hrát i přes ponorkový sonar. Jako vždy jsem po konzumaci těchto výkřiků opatrný a věřím maximálně tomu, že to patrně tedy budou sluchátka, když to jako sluchátka vypadá. Vše ostatní si prověřím a vyzkouším sám. 

Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště
i Zdroj: PCTuning.cz

Má těžce zkoušená lebka bude vystavena dalšímu hřmotnému instrumentu, Bang & Olufsen Beoplay Portal (PC/PlayStation). Pozor na to, tato sluchátka mají dvě verze, jedna pro Xbox a druhá pro PC/PS5. Jde o klasický circumaurální uzavřený aparát s hromadou pokročilých funkcí. Konektivita je zcela dle očekávání, dá se hrát přes kabel USB-C, bezdrátový dongle, Bluetooth nebo archaickou analogovou tkaničku. Výčet funkcí je dosti obsáhlý, zahrnuje dvojité připojení (bezdrát a BT zároveň), potlačení okolního bordelu (ANC), mušle fungující jako tlačítka (stačí poklepat), je zde podpora Dolby Atmos či ekvalizér a další funkce v mobilní aplikaci. Nechybí mikrofon, ačkoli ze sluchátek nikde netrčí. Ve skutečnosti jsou tu celkem čtyři mikrofony, které se starají o přenos uživatelova klení a zároveň se snaží o eliminaci hluku při zapnutém ANC. Integrovaná baterie má kapacitu 1200 mAh a měla by vydržet cca 19 hodin při bezdrátovém připojení s aktivním BT a ANC. Nasátí energie zpět trvá dvě hodiny. 

K podrobnějšímu nastavení je tu ona mobilní appka, ale hraje to i bez ní. Ovšem k modelu určenému pro paření na PC bych viděl radši běžný ovládací software, jelikož ta appka je, řekněme, svéhlavá. Detailněji bude rozebráno v dalších kapitolách.

Teď je čas ten zázrak vybalit. Krabice působí docela střídmě a rozumně, nejsou zde žádná úderná hesla a provolávání slávy, jak je zvykem u tzv. „herních“ sluchátek. Naprosto stačí fotka aparátu a jeho název.

Uvnitř si hoví ve tvarovaném plastu samotný instrument a pod plastem jsou ukryty další náležitosti, jako jsou kabely, dvakrát dongle, nějaké zbytečné lejstra a hlavně pěkný pytel na kořist. Nebo na sluchátka, záleží na uživateli.

Na první pohled vypadají sluchátka velice solidně a vkusně. Žádné blikátka, neony, nebo hranaté designové výstřelky.

Vydestilovaná tabulka nejdůležitějších parametrů

Frekvenční rozsah20–22000 Hz
Velikost měničů40 mm
Citlivost95 dB @ 1 kHz / 1 mW
Hmotnost279 g
Rozměry167,3 × 178,7 × 92,6 mm
Baterie1200 mAh
KonektivitaBT 5.1, bezdrát, USB-C, 3,5mm jack
Mikrofon4× MEMS
FunkceDolby Atmos, ANC, dvojité připojení, ekvalizér

A kompletní výčet

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama