Brazilský chirurg operoval s brýlemi Apple Vision Pro, co na to pacientka?
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilot AI
Novinka Brazilský chirurg operoval s brýlemi Apple Vision Pro, co na to pacientka?

Brazilský chirurg operoval s brýlemi Apple Vision Pro, co na to pacientka?

David Švrček

David Švrček

21. 4. 2024 13:41

Headset Apple Vision Pro využil během chirurgického zákroku brazilský lékař. Operace se úspěšně povedla. Popsal, v čem všem mu brýle usnadnily práci.

Reklama

Apple Vision Pro se stal terčem spousty bizarních pokusů a lidé jej používali ve spoustě situacích. Nedokážu si však představit, že by mě na operační sál měl dovézt lékař, který mě s VR headsetem bude operovat. Ortopedický chirurg v Brazílii úspěšně provedl operaci ramene když měl toto zařízení nasazené na hlavě. Pacientka, která podstoupila operaci rotátorové manžety ramenního kloubu, ocenila přesnost a efektivitu, kterou Vision Pro přinesl do operačního sálu a děkovala za úspěšně provedenou operaci.

Apple Vision Pro
i Zdroj: Apple
Apple Vision Pro

Lékař, doktor Bruno Gobbato, sdílel své dojmy z práce s Vision Pro, zdůraznil jeho širokou škálu funkcí, které umožňují zobrazování důležitých informací přímo během operace. Díky různorodým kamerám a senzorům dokázal Gobbato sledovat obraz operovaného místa ve vysokém rozlišení a 3D model kloubu v reálném čase.

Apple Vision Pro
i Zdroj: Apple
Apple Vision Pro

Videoukázka, kterou lékař zveřejnil na YouTube, ilustruje, jak Vision Pro pomáhá chirurgovi při operacích tím, že mu poskytuje přehled o poznámkách, rentgenových snímcích a dalších potřebných informacích. I přesto, že Gobbato v minulosti využíval konkurenční HoloLens od Microsoftu, ocenil přínosy Vision Pro, který nahradil mnoho dalšího vybavení v operační místnosti. Očekává se tak, že Vision Pro, i přes svou ne úplně nízkou cenu, najde uplatnění v mnoha dalších oblastech než jen v medicíně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama