CES 2020: postřehy k některým hračkám a technologiím
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek CES 2020: postřehy k některým hračkám a technologiím

CES 2020: postřehy k některým hračkám a technologiím | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

19. 1. 2020 03:00 11

Seznam kapitol

1. Svět konceptů 2. Zařízení s ohebnými displeji 3. Gaming se zmenšuje 4. Domácí asistenti a robopets 5. Nic přelomového

Výstava CES (Consumer Electronic Show) představuje pozoruhodný náhled na to, co společnosti plánují u spotřební elektroniky. Není to nutně to nejdůležitější v technologiích vůbec, zásadní změny se odehrají spíše u fundamentálních technologií, jako jsou kvantové počítače. Je to ale zajímavý pohled na to, co je podle výrobců cool.

Reklama

Dalším zvláštním domácím robotem je Core Meditation Trainer. Je to taková koule se senzory, která má měřit úroveň vaší relaxace a pomáhat vám nacvičovat meditaci. Bůh ví, jak to funguje, stovky generací se naučily meditovat i bez biofeedbacku, ale proč ne!

Letošní CES nepovažuji za příliš přelomový, některé prezentace, jako třeba právě Sony PS5, byly spíš uchvátané a reaktivní. Televize byly všude – ale přiznejme si, 8K televize jsou zatím poněkud zbytečné a ty 4K už jsou naopak nudné. Dnes si 4K televizi koupíte už za sedm tisíc, takže se nedivte, že mě moc neuchvátily. Nejzajímavější byla podle mě elektromobilita – ukazuje se, že se na ní intenzivně pracuje. Koncepty to byly hezké – teď ještě abychom měli dost energie a také aby byly cenově dostupné. Přece jenom demonstrátor a realita, to jsou úplně, úplně odlišné věci!

A co se na CES 2020 líbilo vám?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama