Chuwi Hi8 Air – dvojitý agent z Číny s Androidem a Win10
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Chuwi Hi8 Air – dvojitý agent z Číny s Androidem a Win10

Chuwi Hi8 Air – dvojitý agent z Číny s Androidem a Win10 | Kapitola 5

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

11. 5. 2018 08:00 10

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Hardwarová výbava 3. Zkušenosti z používání 4. Testy 5. Závěr

V minitestu se podíváme na čínský tablet Chuwi Hi8 Air. Ten je nejzajímavější tím, že soudruzi zbudovali nejen lepší zítřky ve své vlasti, ale i dualboot u tohoto zařízení. To by mělo patrně stimulovat nejen hravost, ale i naši pracovitost. Každý přece ví, že na Androidu se paří a Windows používají na mobilním zařízení jen workoholici.

Reklama

Závěr

Jelikož test měl být sepsán jako rychlorecenze, na závěr jen pár slov o kladech a záporech. Největším lákadlem Chuwi Hi8 Air je bezesporu cena. Za 120 dolarů na AliExpressu (cca 2500 Kč) je tablet poměrně slušný, ale je třeba počítat s tím, že cena bude navýšena o legální krádež v podobě cla a DPH. Dále bude dobré trochu si obalit nedočkavé nervy koblihami.

Úměrně ceně totiž není hardware žádná laňka, spíš se jedná o právě probuzeného lenochoda - holt daň za nejrůznější vychytávky jako update na pozadí a podobné brzdy ve Windows 10. V prostředí Androidu jde už jen o normálně bdělého lenochoda. Samozřejmě to není tak, že zapnete tablet a jdete spát, aby do rána naběhl, ale je znát, že lepší procesor a víc paměti by nebylo ke škodě. Dobrý displej je výrazné plus a 1920×1200 na osmipalcové obrazovce vypadá výborně, mechanické zpracování je také hodně slušné a vzhled líbivý. Dojem kazí slaboučká Wi-Fi anténa - zřejmě má problém s hliníkovým šasi a pak chabé kamery. Wi-Fi vidím jako výrazný nedostatek, který omezuje akční rádius. Zapomeňte, že byste si vzali tablet na zahradu a sledovali Youtube. Pokud tedy nemáte router, který svým signálem zbourá zeď.

Chuwi Hi8 Air – dvojitý agent z Číny s Androidem a Win10
i Zdroj: PCTuning.cz

Za půjčení tabletu děkujeme společnosti Chuwi

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama