Dark Souls III: Nevyměknem!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dark Souls III: Nevyměknem!

Dark Souls III: Nevyměknem! | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

25. 4. 2016 03:00 13

Seznam kapitol

1. Stvořitel žánru si nese spoustu otazníků 2. Čím větší fantazie, tím lépe 3. Pořádně se ohákněte 4. Mlátíme se po hlavě
5. Oči žhnou jako oheň 6. Konečně je na co se dívat 7. Shrnutí, závěrečné hodnocení

Série krutých, ale zároveň i zcela spravedlivých akčních RPG Dark Souls se vrací na naše počítače už ve třetím díle. Protože se tvůrci rozhodli tento zážitek naservírovat širšímu publiku, byl vývoj oproti předešlým dvěma hrám sledován ještě pozorněji. Hrozilo totiž, že Dark Souls III ztratí to, kvůli čemu jsme ho tak milovali – nemilosrdnost a vysokou obtížnost. A jak to dopadlo?

Reklama

Stejně jako ve většině akčních RPG her si na začátku Dark Souls III musíte vytvořit hlavního hrdinu. K dispozici je široká paleta možností určení vzhledu, dárku a několik různých povolání navrch.

Zatímco vzhled je čistě kosmetická záležitost, jejímž prostřednictvím se hráči mohou odlišit od postav ostatních hráčů, volba povolání určuje způsob boje. Každé povolání má různé atributy síly, výdrže, zdraví, inteligence, štěstí atd. Díky těmto atributům pak můžete používat kouzla, nebo například těžké obouručné zbraně, firebally a dalších vychytávky jako léčení.

Dark Souls III: Nevyměknem!
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče výběru povolání v Dark Souls III, opět platí, že správná volba je mnohem důležitější než v jiných hrách. Jelikož obtížnost Dark Souls III je skutečně vysoká, rozhodně se vám nemůže stát, že byste si časem vytvořili například silného kouzelníka. Při vývoji vás samozřejmě nikdo neomezuje, jenže alespoň zpočátku je třeba využít jakýkoliv bonus, který vám z vybraného povolání plyne.

Ve hře je k dispozici 10 povolání. Jmenovitě se jedná knight, mercenary, warrior, herald, tref, assassin, sorcerer, pyromancer, cleric a deprived. Z toho vyplývá, že od posledně do hry přibyla hned tři nová povolání, z nichž jsem si osobně okamžitě vybrala. Pyromancer totiž nabídl firebally, které často využívám u kouzelníků v ostatníkch RPG. Samozřejmě fajnšmekři už nejspíše spokojeně pomlaskávají nad povoláním „deprived“, což je ve své podstatě naháč na první úrovni a tudíž i nejobtížnější „volba“ hry.

V porovnání s Dark Souls II je volba povolání v novém díle o něco rozšířenější. Kromě trojice nových povolání přibylo i několik bonusových startovních předmětů. Zdaleka největší změny se ale dočkaly možnosti volby vzhledu postavy, což je docela pochopitelné – právě to ve hře v posledním díle nejvíce chybělo, neboť základ měla Dark Souls II velmi dobrý.

Co se týče výběru postavy, musím uvést ještě jednu věc. Výběr postavy a vůbec i celé uživatelské rozhraní je o poznání srozumitelnější, přívětivější než v případě Dark Souls II. Na druhou stranu, obrazovce se statistikami opět nechybí zkratky, kterým dokážou porozumět jen hráči, kteří jsou již Dark Souls políbení. Vy ostatní se připravte na minuty hrůzy, kreativního domýšlení a následného dohledávání údajů na Googlu. Ale i v tom tkví krása Dark Souls.

Dark Souls III: Nevyměknem!
i Zdroj: PCTuning.cz

Dark Souls III: Nevyměknem!
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama