Domácí síťování: KODI multimediální televizní centrum
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Domácí síťování: KODI multimediální televizní centrum

Domácí síťování: KODI multimediální televizní centrum | Kapitola 6

Petr Šaroun

Petr Šaroun

7. 5. 2018 03:00 57

Seznam kapitol

1. KODI 2. Historie 3. Ovládáme KODI z telefonu nebo tabletu 4. Webové ovládání 5. SMB – KODI přehrává soubory z PC 6. Pár slov závěrem

KODI je králem multimediálních center, univerzální aplikace pro přehrávání obsahu z Youtube, DLNA, síťových sdílení i internetových televizí. Podíváme se, jak se dá nainstalovat na Raspberry PI či jeho čínské klony, jak jej ovládat přes webové rozhraní, jak s jeho pomocí přehrávat filmy z NASu, z počítače či přímo z internetu.

Reklama

Pár slov závěrem

KODI pod Windows

KODI pod Windows
i Zdroj: PCTuning.cz
KODI pod Windows

KODI si můžete vyzkoušet pod Windows, osobně jsem ho pod Windows nikdy nezkoušel, používám doplňky třetích stran, které mohou být potenciálně závadné a nechci si zavirovat počítač.

KODI repozitáře

Základní doplňky nejsou žádný velký zázrak, budete-li chtít víc, chce to další repozitáře. Z těch českých můžete zkusit třeba Kodi CZ/SK na githubu.

Různých zdrojů je hromada, KODI si to chce vyzkoušet, trochu se rozkoukat a cestu si už najdete. Můžete začít třeba Centerko.

Z globálních repozitářů se „povinně doporučuje“ SuperRepo, přidávání repozitářů by vydalo na samostatný článek.

KODI je příjemná záležitost, stojí za vyzkoušení. Možná přijdete na to, že si ze starého monitoru ve vaší pracovně chcete udělat televizi. Aby mi nikdo nevyčítal, že dávám odkazy jen na Alzu, tak tady je jeden do CZC a tady další. Redukce by měly fungovat na každém monitoru s DVI, jen to možná bude chtít i reproduktory.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama