Éra podivností: AppleVisionProHoles, Chomsky proti AI a další bizáry
i Zdroj: Microsoft Designer (AI)
Zábava Článek Éra podivností: AppleVisionProHoles, Chomsky proti AI a další bizáry

Éra podivností: AppleVisionProHoles, Chomsky proti AI a další bizáry

Michal Rybka

Michal Rybka

10. 2. 2024 09:30 22

Seznam kapitol

1. To se dalo čekat 2. Stroje berou lidem duši! 3. Jako okrást indiány o... duševní vlastnictví? 4. Stařec a mrak

„Simpsons to zase předpovídali“, vykřikují lidé a ukazují klip z The Simpsons, ve kterých ze sebe obyvatelé Spriengfieldu dělají AppleVisionProHoles dřív, než VR od Apple vznikla. Mě to ale nepřekvapuje, tohle dělají exhibicionisté z řad fanoušků nakousnutého jablka pořád.

Reklama

Adam mě ponoukal, abych se přidal k řadám posměváčků stran nově uvedeného Apple Vision Pro. Ale nevím, co bych k tomu měl říct přínosného: V ruce jsem to neměl – a když se dívám na Ebay, kde skalpeři neboli přeprodejníci žádají za tento zázrak technologie sumy od 4500 do 6500 dolarů (105000–150000 korun), tak je mi jasné, že to jen tak v rukou mít nebudu.

Jinak se dějí všechny věci, které se daly čekat, protože mezi fanoušky Apple je hodně takových, kteří se prostě musí předvést, i kdyby se u toho měli zabít. Někdo s tím kráčí ulicemi New Yorku (přestože Apple říká, že byste to neměli dělat), další si hraje na kyborga v podzemce (což asi vyžaduje buď nesoudnost anebo odvahu), našli se i takoví, co to neváhají používat v samořiditelné Tesle (což pokud vím podobně jako spaní za jízdy zakazuje zákon) a viděl jsem i týpka, který si to bez helmy ale s headsetem svištěl na elektroboardu, což tak nějak kombinuje všechno pitomé, co s tím můžete dělat.

Pokud jde o mě, asi nejlepší použití předvedl člověk, který ukazoval, že chodí s Apple Vision Pro kadit a u toho si aktivuje výhled na krásný západ slunce nad Tichým oceánem, což mi náramně připomnělo ten díl Ricka a Mortyho, kde zavítáme na soukromou Rickovu srací planetu. Ano, tohle dokážu naprosto dokonale pochopit!

Pokud jde o mě, s trpělivostí supa čekám na to, až se semele něco většího – a ano, ono se semele něco většího. Je jenom otázkou času, až při nedoporučovaném použití brýlí někdo zařve, někdo se zmrzačí a někoho okradou anebo zbijí, což se stalo u Google Glass a taky u Pokémon Go, takže je úplně jisté, že se to zopakuje. 

Ono chodit po ulici s opravdu drahým kusem elektroniky na obličeji není jenom demonstrace vašeho bohatství a arogance, ale také velké dávky hlouposti, protože tím dáváte okolí najevo, že máte peníze, a tím pádem stojíte za přepadení a prošacování. To opravdu není nijak inteligentní chování. Ale jak říkám, čekám, že se něco přihodí, něco výživného – a potom se jako obvykle probudí politici a budou žádat restrikce pro všechny – jako vždycky.

Pokud jde o kritiku toho, kam až pokročilá AR/VR technologie může vést, nechávám ji na Benu Shapirovi, což je „nejrychleji mluvící konzervativní americký Žid“ – jednak proto, že tu věc opravdu používal a potom si to taky zaslouží proto, že poté, co tvrdil, že „rap není žádné umění“, natočil spolu s kanadským rapperem Tomem MacDonaldem rapový song „Facts“, který se stal nejposlouchanějším na Apple Music. Takže má asi větší autoritu kritizovat tento kulturní a sociální fenomén!

Tím ovšem bizarnosti nekončí. Nesmírně mě pobavila kritika umělé inteligence od Noama Chomskeho, která nabrala na sociálních sítích viralitu… 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama