Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022

Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022 | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

8. 8. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Visa půjde k soudu, Meta rovněž. Čeští dezinformátoři Tušl a Čermák jdou do vazby. 40 let C64. Stadia nekončí. Instagram přichází o uživatele. Midjourney, další AI co tvoří obrázky. 19 let MySpace.

Reklama

Marketing, komunikace

Lhát se nemá … Helium tvrdí, že jeho kryptosíť používá Lime či Salesforce. Problém je, že to není pravda.

Elona Muska nikdo nemá rád. Ani jeho vlastní otec. Není na něj pyšný. Jen tedy u Elona jeden nikdy neví, kdo co hraje a proč.

Youtubeři? Vyhořeli. Tiktokeři? Vyhořeli. Virtuální influenceři? V Číně hoří plamenem. Vlastně na nich nic až tak virtuálního není. Skvělé čtení.

Prominentní kritik kryptoměn se nehodil, umlčelo ho falešné podání DMCA. Substack nic neřešil a kompletně ho smazal. Stále je to stejné.

DuckDuckGo couvá, bude chránit i před šmírováním Microsoftem. Nedělal to, protože peníze především. Přišlo se na to v květnu, od té doby se pouze vymlouvali.

„Made in Taiwan“ je pro Apple nežádoucí.


Bezpečnost, soukromí, právo

Social Network Registry Corporation jede aktivní kampaň na hack Facebookových účtů a Stránek a inzertních účtů. S pomocí stovek takto pojmenovaných účtů. Ochranné mechanismy Facebooku opět zcela selhávají.

Elon Musk (samozřejmě) podal protižalobu na Twitter kvůli fúzi.

911 Proxy končí po hacku a úniku dat. O téhle „službě“ byste ale měli vědět, že jejich „podnikání“ bylo poněkud na hraně. Třeba v tom, že si nechali platit za přibalování dalšího software do instalátorů.

Linkedin se stal nástrojem pro cílení krádeží inzertních účtů na Facebooku. Spear phishing oběť přesvědčí k stažení a spuštění škodlivého software. Podrobnosti v WithSecure Detects New Infostealer Malware DUCKTAIL

Facebook přes reklamu umožnil 7 milionů instalaci adware.

Ta skvělá možnost investovat když zaplatíte alespoň 250 Eur? To je součást masivní okrádací kampaně, kde jenom na uživatele z Evropy cíli jedenáct tisíc fake webů.

Přes 3 200 aplikací zveřejňuje API klíče Twitteru a může tak dojít ke krádežím účtů, které jsou s aplikací spojené.

Těhotné jsou v USA multi-milionový trh. Nový rozměr tam nyní hraje i návrat do středověku s potraty. Je až děsivé, kdo všechno ví, že je někdo těhotný.

Vývojář krypta vytvořil síť falešných identit budujících iluzi komunity a podpory pro DeFi ekosystém a posílil hodnoty pro protokol Saber a Solana blockchain. Fascinující příběh

Pozor na podvodné čínské aplikace v Mac App Store.

Z App Store byla (konečně) odstraněna aplikace kradoucí účty na Facebooku a mimořádně úspěšná v umístění v žebřících. Apple to trvalo více než tři týdny.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama