Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022

Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022 | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

8. 8. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Visa půjde k soudu, Meta rovněž. Čeští dezinformátoři Tušl a Čermák jdou do vazby. 40 let C64. Stadia nekončí. Instagram přichází o uživatele. Midjourney, další AI co tvoří obrázky. 19 let MySpace.

Reklama

Hardware

Otestovat kabel USB, zda splňuje požadavky a jaký je? Můžete si pořídit USB C/A Power Tester. A nečekejte nic drahého.

První tablet od Apple. Graphics Tablet z roku 1979 měl pokračování v roce 1983.

Před 40 lety Commodore uvedl legendární C64. 64 KB RAM, sprajty, skvělý zvuk, pořádná klávesnice. 595 dolarů (dnešních 1 804).

Test herní židle Corsair TC200: nejlepší židle v domě. Zato Herní křeslo CONNECT IT LeMans Pro CGC-0700-BK lze označit za pravý opak. Katastrofa.

Klasické Bluetooth je se svou nejrychlejší modulací prakticky rychlejší a energeticky úspornější než Bluetooth Low Energy (BLE) se zapnutou LE 2M PHY, i když by tomu tak teoreticky být nemělo.


Software

Zkratky (Shortcuts) u Apple jsou komplikované a pro nováčky je obtížně je začít používat. Apple by s tím mělo něco dělat, píše se v tomto článku.

Vulkan 1.2 dorazil na Raspberry Pi 4.

Midjourney je “další” #AI pro tvorbu obrázků, od těch populárnějších se ale dost liší. Rozhovor s Davidem Holzem, zakladatelem. A zajímavé čtení je i v It’s paintbrushes at dawn as artists feel the pressure of AI-generated art

DALL-E 2 „lepí věci dohromady“ bez pochopení jejich vztahu. Zmiňují to výzkumníci v nové studii a není na tom vlastně až tak nic divného. DALL-E 2 „netuší“, co dělá, a výsledek je poplatný tomu, z čeho se učila.

UUID to má nahnuté. Možná se půjde k AES-128.

Mobilní aplikace

Apple v App Store přidá nové možnosti reklamy. Pro dobro tvůrců, samozřejmě.

iPad OS 16 možná bude až v říjnu. Podle Bloombergu má Apple problémy se Stage Manager „multitaskingem“ (co stále není a hned tak nebude multitasking, stále platí absurdní omezení na počet spuštěných aplikací).

Pinch-to-zoom na YouTube? Možná již brzy, ale budete muset mít prémiový (placený) účet.


Hry

Stadia nekončí, ujišťuje na svém účtu na Twitteru Google.

Roblox má tisíce moderátorů, automatickou kontrolu obrázků a řeší i takové věci jako simulátory masové střelby. Amerika. Hra pro děti, řeknete si.

Unrailed v Epic Games zdarma od pátku 5. srpna.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama