Dokáže AI předpovídat zločin? Kryptokrálovnu hledá FBI a Musk Twitter nekoupí #TYDEN 11/07/2022
i Zdroj: Pexels
Internet Článek Dokáže AI předpovídat zločin? Kryptokrálovnu hledá FBI a Musk Twitter nekoupí #TYDEN 11/07/2022

Dokáže AI předpovídat zločin? Kryptokrálovnu hledá FBI a Musk Twitter nekoupí #TYDEN 11/07/2022

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

11. 7. 2022 06:30 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika

Čínská digitální špionáž, Lockdown Mode od Apple, datová centra nejsou zelená, auta s omezovači rychlosti, 23 TB uniklých dat o Číňanech, Meta bude propouštět a škrty ve filmech a seriálech

Reklama

#TYDEN (týdenní přehled) je i e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky.

Čína lákala absolventy vysokých škol na digitální špionáž. Součástí přijímacího pohovoru byl překlad dokumentů získaných hackingem. A také zadání na analýzu konkrétních cílů v USA.

Hodně užitečný přehled penetračních a hackovacích nástrojů v A Complete Penetration Testing & Hacking Tools List for Hackers & Security Professionals

Apple oznámil Lockdown Mode pro iPhone, iPad a Mac OS. Má sloužit k lepší ochraně pro úzkou skupinu uživatelů, kteří by mohli být cílem hackerů, tedy například aktivisty, novináře a vládní zaměstnance. Jak už to tak chodí, tak jde hlavně o #PR aktivitu a současně o řešení problémů, které jsme si způsobili sami a jejichž „vypnutí“ by mělo být běžně dostupné. Jeden zásadní bod tam ale přeci jen je, znemožnění přidání zařízení do MDM a instalace konfiguračních profilů.

Ramesh „Sunny“ Balwani, spoluzakladatel Theranosu, shledání vinným ze všech 12 obvinění z podvodu a spiknutí. Může dostat až 20 let vězení.

Telegraficky

Virtual LabSpotify DownloaderThe Material ProjectAutomatizujete?Pegasus na iOS 9Hack the BoxThe Network State ■ Nexo chce koupit Vauld ■ F.el ■ Share X 14 je venkuAbsurd Trolley ProblemAscii to SVGHistography 


Internet, webdesign

40 % uživatelů Google přistupuje na služby přes IPv6. V Česku 24,5 procenta.

Helix od Adobe. Nástroj na tvorbu webů a i na jejich provoz. Tedy alespoň tak to z webu vypadá. Tradičně to trpní neduhem „nejsme schopni říct, co vlastně jsme“.

54 % expertů očekává plně skutečně pohlcující #metaverse v roce 2040. A 46 % ho v tomto roce neočekává. Ano, máme rok 2022.

TikToku se nedaří s „live“ e-shopem doma, nebude tedy ani pokračovat v tažení do USA ani Evropy.

PlayStation Store odstraní zakoupené filmy. Konec filmů byl oznámen už loni.

Gmail (webový) má (opět) nový vzhled, Poznáte ho snadno. Je modrý.

Nový (modrý Gmail)
i Zdroj: PCTuning.cz
Nový (modrý Gmail)
Původní vzhled Gmailu
i Zdroj: PCTuning.cz
Původní vzhled Gmailu
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama