Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022

Foto Proxima Centauri byl plátek salámu. Velmi sdílený plátek #TYDEN 8. srpna 2022

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

8. 8. 2022 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Visa půjde k soudu, Meta rovněž. Čeští dezinformátoři Tušl a Čermák jdou do vazby. 40 let C64. Stadia nekončí. Instagram přichází o uživatele. Midjourney, další AI co tvoří obrázky. 19 let MySpace.

Reklama

#TYDEN (týdenní přehled) je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky.

Visa půjde k soudu, za napomáhání Porhubu monetizovat dětskou pornografii. O pár dní později Visa (ale i Mastercard) končí s MindGeek, vlastníkem Pornhubu.

Meta míří k soudu. Z nemocnic v USA získávala přes trasovací nástroj (opět Meta Pixel) údaje o lidech a ty poté poskytovala dalším subjektům.

Výborné. Etienne KLEIN se omluvil za to, že před několika dny vyfotil kolečko salámu a na Twitteru ho označil za fotku hvězdy Proxima Centauri. Uvěřily tisíce lidí a reakce násobně překročily fotky skutečných hvězd, které vědec zveřejňuje.


Telegraficky

BMlistVisualize Valuesqlite linesPlaycode – JavaScript Playground ■ Wine 7.14 je venkuipcalc ■ Linux 5.19 je venku. ■ Linux Mint 21 je venku ■ Who Wrote se hodí pro Wikipedii ■ Go 1.19 je venkufauxpilotKlipperuserreconOpenStax


Internet, webdesign

Patrik Tušl a Tomáš Čermák, známí dezinformátoři, jdou do vazby. Hanobení národa, rasy, etnické skupiny a podněcování k nenávisti vůči skupině osob. Doufejme, že nebudou jediní a že ti ostatní pochopí, že dělají něco protizákonné.

Indická vláda bojuje proti „fake news“, ve skutečnosti cílí na protivníky a kritiky

Flightradar24 neustál zájem o let SPAR19. Nancy Pelosi letící na Taiwan.

Tor hraje s Ruskem přetahovanou. Bojuje proti snahám Ruska cenzurovat a omezovat přístup k Internetu. A daří se mu.

Google chystá nejen Analytics 4. Je tu také nový Google Tag.

Děravý Download manager plugin pro Wordpress (100.000+ instalací). Autor nereagující, opravu nakonec museli zařídit objevitelé (WordFence) a WordPress.org. Detaily v High Severity Vulnerability Patched in Download Manager Plugin

HBO Max a Discovery+ čeká spojení. V roce 2023 v USA, další regiony o rok později.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama