Minecraft bez NFT, Apple vyplatí odškodné za klávesnice a META žaluje Meta #TYDEN 25. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Minecraft bez NFT, Apple vyplatí odškodné za klávesnice a META žaluje Meta #TYDEN 25. července

Minecraft bez NFT, Apple vyplatí odškodné za klávesnice a META žaluje Meta #TYDEN 25. července

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

25. 7. 2022 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Katalogoví šmejdi se vrací. Nebezpečně rostoucí TikTok. Nothing je o ničem. Slack zdražuje a mění podmínky. Elon Musk bez trička. Microsoft má kopii Facebooku. Facebook radikálně mění newsfeed.

Reklama

#TYDEN (týdenní přehled) je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. Jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky.

Psala román a teď o něj přišla. Čínský cenzor zjistil, že obsahuje „nelegální“ obsah. Měla ho psát na lokálním disku, ne v síťovém editoru a úložišti. WPS se k problému staví vyhýbavě a odvolává se na „platné zákony“. Absurdní čínská cenzura v praxi.

Katalogoví šmejdi opět na scéně. Dřívější Fuzeplus se objevilo pod novým jménem, IČ i doménou – PremioveFirmy.cz. Praktiky stejné. Detaily v POZOR!!! DALŠÍ KATALOGOVÍ ŠMEJDI: PremiovéFirmy.cz aneb Reklama, co má nemá žádný smysl


Telegraficky

OpenVMS V9.2 pro x86 je venku ■ Tor Browser 11.5 je venkuOnion Browser pro iOS/iPad OS ■ Sony kupuje Repeat.gg ■ FlowfulNová verze LamaFusion ■ bashttp ■ Netflix kupuje Animal Logic ■ ChessguessrPretty Maps in PythonDaily Wrong ■ Amazon kupuje One Medical za 3,9 miliardy dolarů 


Internet, webdesign

Blokaci dezinformačních webů by měl upravit zákon chystaný ministerstvem vnitra. To k jeho přípravě přizvalo jen zástupce bezpečnostních složek, veřejné konzultace se konat nebudou.

S „lištami cookie“ je to od ledna velmi komplikované. Příklad jak je v Formulář pro dávky na bydlení posílal informace Googlu. Ministerstvo problém opravilo jen zčásti a komentář v Ochrání cookie lišty mé soukromí?

TikTok je nejrychleji rostoucí zdroj zpráv pro dospělé ve Velké Británii. A také šestý nejpoužívanější zdroj pro „mladé dospělé“ (16–24). Před je Instagram, Facebook, BBC One, Twitter a BBC web/app.

💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

  • Jedno procento Miloše Čermáka – Texty i podcasty, hodně zajímaví hosté, neméně zajímavé texty.
  • pyré neovládneš, pyré letter – úvaha za ním je prostá. když mají všichni svůj newsletter, tak proč ne já?

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama