Gigabyte GeForce GT 220 - nová levná GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Gigabyte GeForce GT 220 - nová levná GeForce

Gigabyte GeForce GT 220 - nová levná GeForce | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

13. 11. 2009 03:00 27

Seznam kapitol

1. DirectX 10.1 ... s křížkem po funuse 2. Gigabyte GeForce GT 220 — balení a detaily 3. Jádro, chladič a příslušenství 4. Testovací sestava, metodika, tabulka 5. Testované hry 6. 3DMark 06/Vantage, Bioshock, CoD WaW 7. Far Cry 2, F.E.A.R. 2, Flatout
8. GRID, Half Life 2 E2, UT III 9. WH40k DoW II, World in Conflict  10. Přetaktování, teplota 11. Hlučnost, spotřeba 12. Celkový výkon 13. Poměr cena/výkon 14. Závěr

Ve světě grafických karet je v posledních týdnech poměrně rušno. Největší pozornost si samozřejmě zaslouží nová generace grafických karet ATI Radeon HD 5000, ale ani v táboře zelených není klid. Kromě nové generace karet s označením Fermi NVIDIA před nějakou dobou vyrukovala ještě se svými levnými GeForce G 210 a GT 220.

Reklama
Gigabyte GeForce GT 220 - nová levná GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz

GeForce GT 220 dostanete v poměrně malé krabici, což vzhledem k ceně karty není žádné překvapení. Z balení se dozvíte, že model od Gigabyte je přetaktovaný, má 1 GB DDR3 pamětí, vyměněný chladič a v neposlední řadě také pozlacený HDMI konektor.

 

Gigabyte GeForce GT 220 - nová levná GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Po rozbalení se vám do rukou dostane malá a lehká karta, která proti monstrům jako ATI Radeon HD 5870 působí doslova jako drobeček. To je však jen a jen dobře, protože se karta díky tomu vejde i do menších počítačů, kam Radeon HD 5870 či GeForce GTX 285 nikdy nenacpete.

Gigabyte GeForce GT 220 - nová levná GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zezadu karty toho mnoho nenajdete. Osazeny jsou zde pouze SMD součástky a za všimnutí stojí jen uchycení chladiče, které je vyřešeno nejjednodušším způsobem pomocí čtyř šroubů.


-pro zvětšení klikněte-

Na boční fotce si všimněte chladiče. Na mysli mám jeho rozměry, konkrétně dvouslotové provedení. To u karet této karegorie není úplně typické, většina má pouze jednoslotový chladič. Jak jste si také možná už všimli, karta má vyměněné výstupní konektory. Místo referenčního řešení s dvojicí DVI konektorů je osazen jeden HDMI vsýtup (pozlacený), DVI a analogový výstup na monitor. Gigabyte tuto trojici konektorů používá v poslední době téměř u všech karet.


shora NVIDIA GeForce 9600 GT, GeForce GT 220 a ATI Radeon HD 4670

Proti highendovým kartám působí GeForce GT 220 sice jako prcek, ve své kategorii však až tolik nekraluje. Proti výkonnější GeForce 9600 GT je sice karta výrazně kratší, nicméně proti podobně výkonnému Radeonu HD 4670 je její délka stejná.


-pro zvětšení klikněte-

Po odšroubování chladiče si můžeme prohlédnout fotku celého PCB. To je poměrně jednoduše řešené s ohledem na cenu a rozhodně stojí za zmínku fakt, že karta nepotřebuje ke svému provozu žádný napájecí konektor.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama