Hardwareskill: Hráče dělá hardware – fikce nebo tvrdá realita?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Hardwareskill: Hráče dělá hardware – fikce nebo tvrdá realita?

Hardwareskill: Hráče dělá hardware – fikce nebo tvrdá realita? | Kapitola 8

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

14. 2. 2014 03:00 124

Seznam kapitol

1. Dělá hráče hardware? 2. Procesor 3. Grafická karta 4. Monitory
5. Zvuk 6. Myši a klávesnice 7. Jak moc na hardwaru záleží? 8. Shrnutí

Patříte mezi ty, co si nakupují to nejlepší a nejdražší, aby dosáhli lepších výsledků ve hrách? Nebo hrajete na levném vybavení a nenávidíte nepřátele s předraženou výbavou? Najdou se i tací, kteří budou tvrdit, že nic jako hardwareskill neexistuje. Jaký hardware vám pomůže k lepším výsledkům a nač se zaměřit?

Reklama

Pojem herní příslušenství se u prodejců i výrobců stal oblíbeným heslem, pro nás to však možná je jen jeden z dalších marketingových tahů, který lze ignorovat a soustředit se na ty významné aspekty, které prodejce často neuvádí nebo ani nezná.

Progaming už dnes nelze brát na lehkou váhu a slušné herní vybavení u něj hraje významnou roli.
i Zdroj: PCTuning.cz
Progaming už dnes nelze brát na lehkou váhu a slušné herní vybavení u něj hraje významnou roli.

Z hlediska herního úspěchu je obecně výkon, respektive dostatečná fps, naprosto klíčový (pokud protihráč bude mít 120 fps a my jen 60, tak se stavíme zbytečně do nevýhodné pozice). Podobně na tom je i monitor, kdy hráči nejčastěji berou 120Hz modely. Kombinace těchto dvou věcí dává už solidní herní výhodu, většina lidí stále ještě používá 60Hz LCD. Co se týče zvuku, tak v některých situacích může být významný, ale obecně není tak podstatný jako předchozí součásti. „Herní“ myši a klávesnice naopak u mě skončily na pomyslném dně zájmu z hlediska významu.

Jedna z „dokonalých“ herních myší: Razer DeathAdder - dobrá, ale né nutná.
i Zdroj: PCTuning.cz
Jedna z „dokonalých“ herních myší: Razer DeathAdder - dobrá, ale né nutná.

Ve výsledku to však stejně všechno stojí na individuálních potřebách a prostředcích. Nelze jednoznačně říci, zda se vyplatí investice do takového či onakého procesoru, grafické karty nebo myši bez toho, aniž by se komplexně zhodnotila konkrétní situace. Je ale možné vyvarovat se řadě problémů a zklamání tím, že se zaměříme na správnou oblast hardwaru a budeme sledovat správné parametry. Hráčům, kteří chtějí dosahovat vítězství, by v tom měl pomoci i dnešní článek.

 
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama