HTC Vive Pro 2: Nejlepší VR set s 5K na trhu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek HTC Vive Pro 2: Nejlepší VR set s 5K na trhu

HTC Vive Pro 2: Nejlepší VR set s 5K na trhu | Kapitola 4

Z. Obermaier

Z. Obermaier

29. 6. 2021 09:00 9

Seznam kapitol

1. HTC Vive Pro 2 2. HTC Vive Pro 2 – Představení 3. Srovnání s Vive, Vive Pro, Cosmos a Index 4. Instalace HTC Vive Pro 2
5. Kvalita obrazu a dojmy z hraní 6. Co si zahrát v roce 2021 7. Závěr

Od uvedení HTC Vive pro uběhly 3 roky. Od té doby HTC spíše tápalo, nechalo se předběhnout kvalitou obrazu Valve Indexem a dalšími. Nyní se vrací v plné síle, Vive Pro 2 nabízí nejlepší obraz ve světě VR, ale řádně si za něj připlatíte.

Reklama
HTC Vive Pro 2: Nejlepší VR set s 5K na trhu
i Zdroj: PCTuning.cz

Instalace je stejná jako s jakýmkoliv kitem Vive, zde tedy jen pro úplnost a připomenutí postupu. První věc, která vás čeká, je update firmware ve všech komponentech systému. Já doporučuji tento postup: zapojte vše do zásuvky, tedy Link-box připojte k elektrické síti, pomocí DP a USB k počítači. Také zapojte oba majáky do zásuvek a dejte jen na viditelné místo na stole (komunikují skrze Bluetooth). Ovladače nastartujte tlačítkem. Nyní potřebujete software.

POZOR! Samotný SteamVR neumí korektně s Vive Pro 2 pracovat! Pokud jej stáhnete ze Steamu a nainstalujete, vše sice vypadá OK, ale není. Problém je ten, že SteamVR si myslí, že máte nějaké jiné Vive (asi Vive originál) a nikoliv Vive Pro 2. To samé jsem už zažil u Cosmos Elite. Neexistuje způsob jak mu to sdělit a změnit. V tomto pastavu prostě v HMD nebude obraz.

HTC Vive Pro 2: Nejlepší VR set s 5K na trhu
i Zdroj: PCTuning.cz

Řešení je pouze jediné, musíte nainstalovat speciální SteamVR, který se skrývá v instalátoru Vive Cosmos Elite. To ale samo o sobě nestačí, potřebujete zároveň i aplikaci Vive Console. U testu Cosmos Elite jsem si na instalaci stěžoval, jelikož byla složitá a hlavně extrémně dlouhá. HTC si ale kritiku vzalo k srdci, tentokrát je vše OK. Stáhnete si z webu balíček pro Vive Pro 2 a jen počkáte, než se veškerý software nainstaluje. Za půl hodiny už vše jede.

POZOR! Po prvotní instalaci mi vše fungovalo perfektně. Na začátku týdne ale Steam ohlásil nějaký update. Ten jsem nainstaloval a byl konec. Cele Vive přestalo fungovat a hlásilo spousty chybových hlášek. Musel jsem celým procesem projít znovu, pak už vše funguje OK. Asi nějaká chyba v aktualizaci Steam. Jinak během týdne používání, přišly dva updaty Vive software. Je vidět, že se na softu stále pracuje.

Když máte na počítači nainstalovaný Vive Console a SteamVR, tak Vive Console řekne SteamVR co máte za HMD a vše je funkční. Když Vive Console a další Vive software odinstalujete, opět přestane Vive Pro 2 fungovat. Běžet musí obě tyto aplikace společně.

HTC Vive Pro 2: Nejlepší VR set s 5K na trhu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní můžete přistoupit k update firmware ve všech komponentách. Updatů je několik a celý proces bude trvat několik minut, také vás čeká několik restartů všech komponent a vytahování věcí ze zásuvek. Vše se mi podařilo updatovat až po nějakém čase. Výsledek se ale nakonec dostavil, vše je updatované a můžeme pokračovat v instalaci.

HTC Vive Pro 2: Nejlepší VR set s 5K na trhu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní nezbývá než umístit obě čidla někam do prostoru, buď na konzole nebo třeba na skříň. Je dobré dodržet manuál a řídit se jeho radami. Čidla by měla být nad hlavou a proti sobě, tak zabírají ideálně celý prostor.

Nyní si rozmyslete, zdali budete chtít využít všechny možnosti HTC Vive Pro 2, tedy hrát v prostoru pokoje, nebo jen sedět před počítačem (což nedoporučuji). Se sezením před monitorem mnoho her ani nepočítá. Ideální je si nastavit jako herní prostor celou místnost. Tím vás provede obrázkový průvodce. Po jeho skončení je vše připraveno na první spuštění.

HTC Vive Pro 2: Nejlepší VR set s 5K na trhu
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama