HWBOT – Taktování jako zábava a sport pro geeky
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek HWBOT – Taktování jako zábava a sport pro geeky

HWBOT – Taktování jako zábava a sport pro geeky | Kapitola 4

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

12. 6. 2012 01:00 9

Seznam kapitol

1. Něco málo úvodem 2. HWBOT – hlavní myšlenka a funkce 3. HWBOT – další možnosti 4. Česká scéna a malá pozvánka

Dneska se na overclocking podíváme z trošku jiné stránky. Místo dalšího návodu, jak ještě víc přetočit poslední model CPU nebo zvednout frekvence nadupané grafiky se zaměříme na přetaktování jako organizovaný sport pro ajťáky! Přiblížíme si jeden portál, který se nemalou mírou podílí na organizaci fenoménu a omrkneme situaci v Česku.

Reklama

Situace na české scéně

HWBOT – Taktování jako zábava a sport pro geeky
i Zdroj: PCTuning.cz

Progaming akce Asus Finals a doprovodný program s taktováním

V Česku je okolo 170 uživatelů, kteří mají účet na HWBOTU. Z toho okolo 20 z nich se zařadilo do OC ligy. Někteří z nich čas od času použijí nějaký z druhů extrémního chlazení – nejčastěji jde o tekutý dusík. Pevně ovšem věřím, že výsledné číslo uživatelů by mohlo být časem vyšší a možná i jiného desetinného řádu. Je to pouze a jenom na vás, našich čtenářích. Nemusíte ani v zásadě soupeřit jako jednotlivci, ale v týmech. Pokud vás ani týmové válčení nepřesvědčilo, co takhle ukázat jiné zemi, že jsme lepší? Takové Bulharsko není nějak zásadně vzdáleno. První příčku drží stále USA hlavně díky uživatelské základně (2090 overclockerů). Nicméně například takové Japonsko jich má pouze 73 a daří se mu držet 8. místo. Tabulka s pořadím je k dispozici ZDE.

HWBOT – Taktování jako zábava a sport pro geeky
i Zdroj: PCTuning.cz

Uživatelů, co se věnují v Česku extrémnímu přetaktování aktivně, by jste spočítali hravě na prstech dvou rukou. Z naší redakce jde o léty prověřeného odborníka na tuto problematiku Zdeňka "OBR" Obermaiera a potom zástupce mladší generace Michala "Flank3r" Šimonka (v užších kruzích HC taktovačů přezdívaného pásovec) a také samozřejmě mě jako autora článku, Aleše "froxic" Kaňáka. Dále je také dosti aktivní redaktor konkurenčního serveru EHW Adam "Blue Storm" Kahánek a poslední dobou se také probudil z dlouhého spánku Julius "Aerou" Hudec. Ostatní uživatelé o sobě nedávají moc vědět, spíše sporadicky.

HWBOT – Taktování jako zábava a sport pro geeky
i Zdroj: PCTuning.cz

Propozice České OC ligy

Pozvánka na Gigabyte OC Workshop

Jak jsem zmínil výše, extrémní přetaktování v Česku není příliš rozšířené. Na základě toho jsme pro vás s kolegy vymysleli akci, která se neodmítá a je unikátní. Jedná se o školu extrémního přetaktování, která by se konala párkrát ročně. Termín prvního setkání je již pevně stanoveno na 30. června. Místem konání bude školící centrum Silicon Hill klubu, který sídlí na kolejích Strahov v Praze. Někteří z vás si budou moci dokonce vyzkoušet taktování na vlastní kůži. V případě většího zájmu těchto jedinců se pak bude losovat. Nicméně ani pokud nebudete mezi těmito šťastlivci, tak nemusíte věšet hlavu. Budou pro vás připraveny drobné i větší ceny sponzorů, a když už nic, tak se můžete obohatit o nové zkušenosti z problematiky nejenom přetaktování, ale také ladění systému pro konkrétní typ benchmarků.

HWBOT – Taktování jako zábava a sport pro geeky
i Zdroj: PCTuning.cz

Více informací o této akci naleznete na této stránce. Případné dotazy rádi zodpovíme pod článkem, v diskusním fóru anebo na oficiálním facebooku Czech and Slovak Republic overclocking. Budeme se na vás těšit!

Velké poděkování patří partnerům – firmám Gigabyte a Kingston, bez kterých by nebylo možné akci uskutečnit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama