Intel SSD 670p 2 TB: Třetí generace QLC v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Úložná zařízení Článek Intel SSD 670p 2 TB: Třetí generace QLC v testu

Intel SSD 670p 2 TB: Třetí generace QLC v testu | Kapitola 8

Z. Obermaier

Z. Obermaier

5. 4. 2022 14:01 6

Seznam kapitol

1. Intel SSD 670p, třetí QLC disk 2. Představení disku 3. Testovací sestava a specifikace 4. Testy malých souborů (nejdůležitější) 5. Testy malých souborů (důležité)
6. Testy sekvenční, IOPS a přístupové doby 7. Syntetické testy – body 8. Shrnutí výkonu 9. SLC cache a výkon versus teplota 10. Závěr

První disky s QLC NAND byly tragické, žalostný zápis i čtení, slabší výdrž. Třetí generace disku QLC od Intelu je ale úplně jinde, super výkon má ve čtení i zápisu, včetně malých souborů. Disků s QLC už se nemusíte bát, ty poslední jsou opravdu dobré.

Reklama
Intel SSD 670p 2 TB: Třetí generace QLC v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

K nějakému číselnému závěru použiji celkové skóre z Anvil Pro Utility, která je hodně oblíbeným nástrojem a jejíž výsledky jsou považovány za důvěryhodné a porovnatelné. Není to profi IOMeter, ale test, který si může doma spustit každý asi dnes lepší není. Anvil přikládá některým testům větší váhu a to kazí celkový bodový zisk. I tak disky zhodnotíme dle skóre, kvůli konzistenci výsledků do budoucna.

Intel SSD 670p 2 TB: Třetí generace QLC v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nárůst výkonu proti staršímu modelu Intel 660p je 50 procent, a to není málo. Je vidět, že Intel hodně na kontroléru a celkové kondici disku hodně zapracoval. S první generací se disk nemůže vůbec srovnávat. V porovnání s jinými disky, také výkon nedopadl špatně. Jde o nižší, střední třídu, přesto je výkon na úrovni Kingston KC2000 nebo Samsung 970 Evo Plus, což je velice slušný výkon s PCIe 3.0.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama