Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince

Inzerenti na X mají dost a odcházejí, Musk je posílá do p**ele #TYDEN 4. prosince | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

4. 12. 2023 07:00 5

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Spotify/Apple/Youtube „wrapped“ jsou tu. Facebook a Instagram je ráj pro pedofily. Bluetooth opět děravé. AI od Amazonu halucinuje o 106.

Reklama

Sociální sítě

Nezveřejněné dokumenty v žalobě více než 30 státních zastupitelství: Meta od začátku roku 2019 obdržela více než 1,1 milionu hlášení o dětech mladších 13 let na Instagramu, přesto „zakázala“ jen zlomek z nich. (New York Times)

Instagram naservíroval testovací účty, které sledují pouze mladé gymnastky, roztleskávačky a influencery z řad dospívajících, chlípné filmy včetně riskantních záběrů a reklamy velkých značek. Vlastně nic nového, takto je to už roky a není reálné, aby se to změnilo. Meta ani nemá zájem cokoliv řešit. (WSJ)

Nově zveřejněná právní stížnost tvrdí, že mateřská společnost Facebooku Meta Platforms záměrně vytvořila své sociální platformy tak, aby na ně děti nalákaly. (AP)

Paramount a WBD přestaly zveřejňovat příspěvky pod určitými firemními jmény na X z důvodu obav o bezpečnost značky. Účty na X, které jsou spřízněné s Disney, také postrádají příspěvky. Nepříjemné je, že místo Twitteru často přecházejí na Threads. (CNN)

  • Starostka Paříže Hidalgová opouští síť X. Je to globální stoka, řekla (iDnes)

Elon Musk odmítá obavy z odchodu inzerentů z X po svých kontroverzních příspěvcích: „Jestli se mě někdo pokusí vydírat reklamou... jděte do prdele.“ (CNBC)

Podívejte se na boj ženy o obnovení účtu Google poté, co její sedmiletý syn natočil video na YouTube, kvůli kterému jí byly zablokovány všechny účty Google. (New York Times)

Meta má problém udržet pedofily mimo Facebook a Instagram. Navzdory zesílenému vymáhání práva její algoritmy stále podporují problematický obsah. (WSJ)

Meta uvádí, že po sérii zpráv WSJ aktualizuje funkce pro bezpečnost dětí , včetně rozšíření seznamu termínů, frází a emotikonů týkajících se bezpečnosti dětí. (The Verge)

Meta plánuje spustit Threads v Evropě v prosinci, což je největší rozšíření od jejího červencového debutu, a nabízí možnost používat Threads bez profilu. (WSJ)


Startupy a ekonomika

Adobe oznámila, že online prodeje na Black Friday v USA dosáhly 9,8 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 7,5 %. Salesforce uvádí, že online tržby dosáhly 16,4 miliardy dolarů v USA a 70,9 miliardy dolarů celosvětově. (TechCrunch)

Evropská komise tvrdí, že akvizice iRobota společností Amazon za 1,4 miliardy dolarů může omezit hospodářskou soutěž. Amazon tvrdí, že pracuje na řešení obav EK. (Reuters)

Apple plánuje ukončit smlouvu s Goldman Sachs za 12 až 15 měsíců a ukončit tak spolupráci se spotřebiteli, včetně kreditních karet a spořicích účtů. Ústup začal koncem loňského roku poté, co Goldman přišel o miliardy dolarů při snaze vybudovat komplexní spotřebitelskou operaci. (WSJ)

Digital TV Research: celosvětový počet předplatitelů videa na vyžádání vzroste mezi lety 2023 a 2029 o 321 milionů na 1,79 miliardy, přičemž u šesti nejpopulárnějších služeb v USA se očekává nárůst o 26 %. (MediaPost)

Pika, která vytváří nástroje s umělou inteligencí pro tvorbu a úpravu videí, získala 55 milionů dolarů, z toho 35 milionů dolarů v sérii A vedené společností Lightspeed, poté, co v květnu 2023 vystoupila z režimu stealth. (TechCrunch)

Unity plánuje zrušit 265 pracovních míst, tedy 3,8 % svých zaměstnanců, a ukončit smlouvu o poskytování služeb se společností VFX Wētā FX, aby se v rámci „obnovy společnosti“ soustředila na svou hlavní činnost. (FXGuide)

Broadcom plánuje od 26. ledna propustit 1267 zaměstnanců VMware v Kalifornii a asi 600 pracovníků ve Washingtonu, Coloradu a Georgii. (SF Chronicles)

Startup Keboola získal rekordní investici. Peníze do něj vložili Čupr i Kučera z Avastu (E15)


E-knihy a podcasty

Čestmír Strakatý přichází do CzechCrunche. Už 4. prosince vyjde první díl nového podcastu Crunch. Hostů se bude ptát, jak posunout Česko do první ligy. (Czech Crunch)

Tato malá francouzská společnost chce vytvořit otevřenou alternativu ke Kindle a Kobo (TechCrunch)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky, Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz a Bluesky @tyden.bsky.social. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama