Omegle už není. Apple se odmítá podřídit DMA #TYDEN 13. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Omegle už není. Apple se odmítá podřídit DMA #TYDEN 13. listopadu

Omegle už není. Apple se odmítá podřídit DMA #TYDEN 13. listopadu

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

13. 11. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

USA špehovaly Merkelovou a další Evropany. AI Pin od Humane je tu. ChatGPT má 100 milionů uživatelů týdně. Zpoplatněný Facebook víc bere než dává.

Reklama

Žaloba FTC odhaluje, že Amazon vydělal 1,4 miliardy dolarů prostřednictvím projektu Nessie, algoritmického schématu, který zvyšoval ceny produktů a držel je tam, pokud je soupeři následovali. (TechCrunch)

Počítače a škola: Které části výuky informatiky zastarávají? Jedna zajímavá otázka, na kterou jsem narazil na letošním Bytefestu 2023, byla ta, že dnes se vlastně už málokdo učí základy IT. (PC Tuning)

Budeme slavní: Apple chystá podcastový seriál Pirát z Prahy o životě slavného finančního uprchlíka. Pokud netušíte, tak je to Viktor Kožený (Apple Insider)

Technologičtí giganti Google, OpenAI a Microsoft navrhují, aby uživatelé nesli odpovědnost za porušování autorských práv nástroji umělé inteligence, protože Úřad pro autorská práva zvažuje nové předpisy týkající se umělé inteligence. (Insider)

Svědectví bývalého konzultanta společnosti Meta Artura Béjara v Senátu: Vedení Meta ignorovalo varování o škodách pro dospívající a pečlivě připravovalo metriky, aby tento problém bagatelizovalo. (CNN)

  • Mark Zuckerberg osobně odmítl návrhy Meta na zlepšení duševního zdraví dospívajících, tvrdí soudní dokumenty (CNN)

USA špehovaly Merkelovou a další Evropany prostřednictvím Dánské zahraniční zpravodajská jednotky. V letech 2012 až 2014 využívala NSA dánské informační linky ke sledování vysokých úředníků ve Švédsku, Norsku, Francii a Německu. (Reuters)


Internet, webdesign

Nelíbilo se vám to video? Algoritmus YouTube vám může vnutit jiné, které se mu bude podobat a ignorovat, že to nechcete. Nový výzkum společnosti Mozilla ukazuje, že uživatelská kontrola má jen malý vliv na to, která videa vlivná umělá inteligence YouTube doporučuje. (Mozilla, MIT Technology Review)

Generativní umělá inteligence ve vyhledávání se rozšiřuje do více než 120 nových zemí a oblastí. Česko mezi nimi stále není. (Google)

„Každý článek jako obálka časopisu.“ Super.cz po letech redesignuje (Médiář)

Průmysl „bezpečnosti značek“ drtí zpravodajské weby tím, že nedovolí zobrazovat reklamy u článků, o kterých si algoritmy myslí, že by lidi rozrušily, což je jeden z důvodů, proč Jezebel ukončila činnost. (404)

Odborníci z reklamního průmyslu se domnívají, že Google bude muset svůj plán na zrušení sledovacích souborů cookie odložit až do roku 2025. (Insider)


Hardware

AI Pin od Humane za 699 dolarů bude mít předplatné 24 dolarů měsíčně 🔀, včetně telefonního čísla, mobilních dat, cloudového úložiště a přístupu k modelům AI společností Microsoft a OpenAI. (The Verge)

  • Humane představuje Ai Pin: Je to zabiják iPhonu, nebo propadák? (Cult of Mac)

Pohled do pravých a falešných AirPods pomocí průmyslového CT (Lumafield)

Google přestává prodávat produkty Fitbit ve 29 zemích, včetně těch, kde nenabízí alternativy Pixel, aby „sladila“ své hardwarové portfolio. (9to5Google)

Recenze Steam Deck OLED od Valve za 549 dolarů: skvělá obrazovka, delší výdrž baterie a lepší ergonomie, ale problémy s obnovovací frekvencí a nestabilní platforma. (The Verge)

Sony představuje a9 III: první full-frame fotoaparát s globální závěrkou na světě. Dokáže fotografovat rychlostí 120 snímků za sekundu bez výpadku a s maximální rychlostí závěrky 1/80 000 s. (DP Review)

Apple zákazníkům: 8 GB sjednocené paměti v MacBooku Pro M3 je jako 16 GB RAM „v jiných systémech“. Jde přitom o reakci na rostoucí kritiku, že „pro“ zařízení v prémiové ceně je vybaveno nedostačující pamětí. (iDownload Blog)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama