Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů  #TYDEN  6. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů #TYDEN 6. listopadu

Konec lhaní: LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. Neomezená data má pouze 22 % spotřebitelů #TYDEN 6. listopadu

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

6. 11. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Kanada zakazuje WeChat a Kaspersky. Sam Bankman-Fried, zakladatel kryptoměnové burzy FTX, byl uznán vinným. Respekt se osamostatnil. 85 % Američanů vlastní alespoň jednu fyzickou knihu

Reklama

Jak mohl chybný překlad nebo kopírování špatného zpravodajství vést k plošnému informování o tom, že při výbuchu v nemocnici v Gaze zemřelo více než 500 lidí. Žádná stanice neuvedla primární zdroj. Citoval celý mediální průmysl špatně mluvčího Hamásu? (Silent Lunch)

Kanada zakazuje WeChat a moskevskou společnost Kaspersky na mobilních zařízeních vydaných vládou, protože „představují nepřijatelnou úroveň rizika pro soukromí a bezpečnost“. (Reuters)

Mobilní trh očima spotřebitelů: Neomezená data má už 22 % respondentů, každý desátý využívá služeb virtuála (ČTÚ)

Mobilní trh očima spotřebitelů
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní trh očima spotřebitelů

FTC tvrdí, že Jeff Bezos osobně nařídil výkonným pracovníkům Amazonu přijímat více nežádoucích reklam, aby zvýšil zisky. Amazon používal mizející chaty v Signalu od června 2019 do roku 2022. (Bloomberg)

DSA přinutilo LinkedIn zveřejnit počty aktivních uživatelů (MAU) v Evropě. Plyne z nich to, co už víme, LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí. V Česku má pouze 600 tisíc měsíčních aktivních uživatelů. Doposud uváděli pouze počty účtů a pro ilustraci se můžete podívat na Twitter: má více než 2 miliardy profilů, i když většina z nich je neaktivní, přičemž oficiální počet uživatelů je 250 milionů. (LinkedIn)

  • LinkedIn sdílí měsíční počty aktivních uživatelů v EU jako součást souladu s DSA. (Social Media Today)
LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí.
i Zdroj: PCTuning.cz
LinkedIn je jedna z nejmenších sociálních sítí.

Zakladatel kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried byl uznán vinným kvůli miliardové zpronevěře a hrozí mu desítky let vězení. (CzechCrunch, BBC)


Internet, webdesign

Přebírači zpráv vítězí, na síti X jsou „novou elitou“. Narážíme stále na totéž. Nízké standardy zpravodajských rutin, absenci kontextu a obohacování se na cizím obsahu. Čeští vydavatelé to znají ze své zkušenosti s newsfeedem Seznamu, který zrodil celou enklávu zlodějíčků (Médiář)

USA v. Google: Sundar Pichai připisuje dominantní postavení Googlu ve vyhledávání včasným investicím a inovacím do prohlížeče Chrome, jehož cílem je zlepšit uživatelskou zkušenost s webem. (WSJ)

Moldavsko blokuje internetové stránky agentur Interfax, TASS a dalších ruských médií a obviňuje je z účasti na informační válce s cílem svrhnout prozápadní vládu.(Reuters)

Podívejte se na tvůrce, kteří agregují zprávy na TikToku, YouTube, Instagramu a dalších platformách, protože lidé mladší 35 let se odklánějí od tradičních zpravodajských zdrojů. (Washington Post)

YouTube uvádí, že po „malém experimentu“ na začátku tohoto roku „zahájil globální snahu“ povzbudit uživatele s blokátory reklam, aby reklamy povolili nebo vyzkoušeli službu YouTube Premium. (The Verge)

Respekt se osamostatnil a spoluvlastníkem se navíc stala sama redakce. (Respekt)

Kritický pohled na odvětví SEO, protože uživatelé si stěžují, že Google už není tak užitečný, a někteří odborníci na SEO tvrdí, že je nyní těžší hrát si s algoritmem Google. (The Verge)

Po červencovém zvýšení ceny v USA začíná YouTube zvyšovat cenu Premium po celém světě, včetně Argentiny, Austrálie, Rakouska, Německa, Polska a Turecka. (9to5Google)

Tým prohlížeče Chrome společnosti Google přestává řešit návrh rozhraní API Web Integrity, jehož cílem bylo po zavedení systému DRM schopného uplatňovat práva duševního vlastnictví, počítat zobrazení reklam a omezovat roboty. (9to5Google)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních, co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Jiří’s Substack – Osobní newsletter. Občasné věci, ale třeba se budou líbit. A už jsme dlouho nic nepřidali do doporučení, nikdo se totiž neozývá :)


Hardware

Samsung jde ve šlépějích Applu a do Galaxy S24 přinese satelitní funkce. (9to5Mac)

Cena 14" MacBooku Pro s M3 od Applu začíná na 1 599 dolarech, 14" MacBooku Pro s M3 Pro na 1 999 dolarech a 16" MacBooku Pro s M3 Pro na 2 499 dolarech. (Apple)

RIP Touch Bar – Apple posílá 13palcový MacBook Pro do hrobu (Apple Insider)

ADATA uvádí na trh SE920 – první externí SSD disk s rozhraním USB4 (tisková zpráva)

Malý výřez, velký rozdíl: platební karta Touch Card usnadňuje život nevidomým a slabozrakým (tisková zpráva)

Jedna značka vládne všem. Jiné drony než od čínské DJI v podstatě neexistují. Proč? Nejoblíbenější drony na světě představují dokonalou technologii. Přesto u nich panuje jedna nejistota. (Wired)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama