Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude...
i Zdroj: PCTuning.cz
Apple Článek Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude...

Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude... | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

13. 3. 2015 12:00 73

Seznam kapitol

1. Kdo potřebuje výdrž na baterii? 2. Li-Ion akumulátory jako spása 3. Ještě hubenější, tenčí, stylovější 4. Baterky neměníme, kupte nový model!
5. Do přírody bez powerbanky nelez 6. Hodinky na 18 hodin 7. Stačí jeden šílený designér

Znáte tenhle vtip? Jsou teprve tři odpoledne, ale už to chodí kolem a hledá to zásuvku a nabíječku. Co je to? No přece majitel iPhonu! Je to sice černý vtip, ale nejhorší je na něm to, že přes pokroky v technologiích má docela reálný základ. Lidí, kteří ještě před začátkem večerní párty měli méně než 20 % baterie, jsem viděl spousty.

Reklama

Stačí jeden šílený designér

Část technických analytiků je s tímto vývojem nespokojena a přímo z něj obviňují Jonathana Ive. Ten se údajně vyjádřil v tom smyslu, že výdrž zařízení od Apple je dostačující: To, že si je nabíjíte každou chvíli, vlastně znamená, že je rádi a intenzivně používáte. Je to nejenom v pořádku, je to dokonce pochvala! Důležité hlavně je, aby technologická anorexie pokračovala a materiál se krouhal dál a dál. Dotyční analytici si myslí, že Ive žije ve svém virtuálním vyšinutém světě a doslova mluví o „peak Ive“, tedy o tom, že jeho šílenství dosahuje vrcholu.

Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude...
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Já si myslím, že právě Apple Watch budou představovat skutečný test, zda uspěje čistě design a nebo pragmatická hodnota hodinek. Na rozdíl od naprostých skeptiků jsem přesvědčen o tom, že chytré hodinky smysl dávají, ale ne „za každou cenu“ a ne takové, které musíte nabíjet každý den.

Pokud se z Apple Watch stane i přes jejich minimální výdrž a vysokou cenu trhák, pak design zvítězil. Pokud to trhák nebude, ještě to nemusí znamenat, že je celý nápad s chytrými hodinkami špatný. Mohlo by to znamenat, že se segment bohatých a náročných zákazníků, pro které pár milionů za hodinky není problém, jenom zamyslel nad trvalostí takové investice. Přece jenom luxusní mechanické hodinky vám vydrží celý život a některé ani nemusíte natahovat. To je dost velký rozdíl oproti přístroji, který nezvládne běžet bez dobití ani jednu rotaci Země a navíc jeho baterie bude odrovnaná za pár let.

Jablíčka do zásuvky jednou denně. A lepší to asi nebude...
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Já vidím v chytrých hodinkách praktický notifikační displej, který by měl být přiměřeně levný, hlavně ale musí mít dlouhou výdrž. Měly by fungovat déle, než telefon, se kterým jsou spojené. Jinak by se mohl brzy objevit další vtip v duchu našeho úvodního: Když to chce vědět čas, ráno se to podívá na hodinky a večer na telefon. Co je to? No přece majitel Apple Watch!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama