Když se záda ozvou: Stůl s elektrickým polohováním Liftor Up
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Článek Když se záda ozvou: Stůl s elektrickým polohováním Liftor Up

Když se záda ozvou: Stůl s elektrickým polohováním Liftor Up | Kapitola 5

Jan Novotný

Jan Novotný

2. 9. 2022 16:00 7

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Varianty stolů 3. Balení a montáž 4. Zvedáme 5. Závěr a hodnocení

Jestli patříte k těm, kteří tráví celý den u počítače, už jste nejspíš na vlastním hřbetu pocítili, že tělu příliš nesvědčí, když na židli denně prosedíte deset hodin. Mě už to donutilo zkusit, jestli nebude lepší střídat práci vsedě a vestoje, kterou umožňují polohovací stoly. Vyzkoušel jsem model ze středu nabídky českého výrobce Liftor.

Reklama

Za sebe mohu říci, že mi model v provedení Liftor Up vyhovuje. Je velký, bytelný a elektricky nastavitelný. Velká výhoda u Liftoru je ta, že si můžete zvolit vlastní varianty a kombinace barev.

Po otevření krabic to zprvu vypadá, že stavba bude složitá, ovšem probíhala naprosto bezproblémově, až na pár okamžiků, ve kterých by se hodily dvě další ruce – například u spojování nohou či při závěrečné manipulaci.

Stůl můžete krásně polohovat v rozmezí 71 cm až 121 cm, takže si každý může pomocí dvoutlačítkového ovládání najít vhodnou výšku.  U dražší varianty máte i možnost ukládání profilů, takže nemusíte tlačítka při změně výšky držet, stačí je zmáčknout a deska se přesune do nastavené výšky. 

V nejvyšším bodě 121 cm můžeme pociťovat nestabilitu, ovšem to je u polohovacích stolů v horní poloze běžné, v tomto ohledu není horší než jiné stoly.

Za zmínku stojí i organizér kabelů, který je dostatečně velký a vejde se do něj opravdu vše. Lze jej samostatně dokoupit za dva tisíce korun, což se mi ale za kus vytvarovaného plechu zdá příliš.

Co se týče ceny, částka 11 500 Kč za celou sestavu se mi zdá přiměřená. Někomu asi bude připadat vysoká, ale když odečteme z ceny dva tisíce za organizér kabelu, tak už se dostaneme na slušných 9 500 Kč za vstupní model do světa elektrických zvedacích stolů. V nejlevnějším provedení s nejmenší deskou o rozměrech 118 × 60 cm stojí elektrický Liftor Up momentálně v akci 6 490 korun. 

Sám jsem až dosud používal jednoduchý papírový stůl z voštiny, který jsem kupoval v Ikei společně se skříňkou a malým organizérem kabelů. Někomu to stačí, ovšem když u počítače trávíte každý denně deset hodin, tělo to začne hodně pociťovat. 

Stůl ve stoje využívám častěji, než jsem plánoval, protože je jednodušší si od něj odskočit, když potřebujete vyřídit telefonát, nebo se chvilku postarat o malou dceru. Nemusím se pořád zvedat ze židle. U počítače nesedím zrovna vzorově a mým zádům to moc neprospívalo. Ve stoje se snažím mít správné držení těla a záda si tolik neničit. V tomto vidím právě výhodu zvedacích stolů, kdy u práce, hraní či jiných činnostech můžete v klidu stát a zlepšit si tak například zmíněné postavení těla.

Liftor Up
Klady [+]Zápory [-]
Velkorysé rozměry 160 × 80 cmV horní poloze má stůl horší stabilitu
Elektricky stavitelná výškacena některého příslušenství
Ovladač výšky umožňuje montáž vpravo i vlevoMenší rezonance
Lze doplnit bohatým příslušenstvím 
Umožňuje měnit polohu těla 

Za poskytnutí stolu na test děkujeme společnosti Liftor.cz


 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama