Kompaktní a mechanická: Ozone Strike Battle
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Kompaktní a mechanická: Ozone Strike Battle

Kompaktní a mechanická: Ozone Strike Battle | Kapitola 8

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

8. 3. 2016 03:00 12

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Bez numerického bloku: vyplatí se? 4. Design a provedení
5. Spínače a podsvícení 6. Software 7. Ergonomie a testování 8. Závěr

Ozone Strike Battle si na nic nehraje, ale zato vy si ní můžete pořádně zapařit. Nástroj profíka vás osloví svým kompaktním provedením, mechanickými spínači Cherry, podsvícením nebo kovovým tělem. K tomu všemu předejte i příznivou cenu a máte ideálního kandidáta na koupi. Nebo je tam nějaký ten háček?

Reklama

Ozone Strike Battle je jednoznačně zajímavý a pro řadu z nás i lákavý produkt nejen na poli herních mechanických klávesnic. Hned na začátek musíme zvážit poměrně příznivou cenu, která se pohybuje lehce nad 2200 Kč. To na mechanické klávesnice je spíše ta spodní hranice cen. Přesto, že je levná, tak nabídne hodně muziky.

Kompaktní a mechanická: Ozone Strike Battle
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako hráče nás určitě potěší bezproblémové NKRO, takže i megakobinace stisknutých kláves budou korektně rozpoznány. Jednoznačným plusem je také podsvícení, které je realizováno individuálními LED u každého spínače, tudíž dosahuje i celkem vysoké intenzity a je tak použitelné i za dne. Dnes jsme testovali variantu se spínači Cherry MX Brown, ale výrobce nabízí i tři další – Blue, Red a Black, což uspokojí naprostou většinu.

Kompaktní a mechanická: Ozone Strike Battle
i Zdroj: PCTuning.cz

Kapitolou samou pro sebe je pak formát, který vynechává numerický blok. Zatímco někteří si bez něj nedokáží představit svoji existenci a snaží se jej vměstnat i na notebookové klávesnice, jiní budou nadšeni z kompaktních rozměrů, které zajistí dostatečný prostor na stole pro myš, či další periferie. Velikost i nízká hmotnost také jednoznačně přispějí přenositelnosti.

Na druhou stranu přenositelnost a obecně manipulace se Strike Battle může způsobit řadu nepříjemností. Není totiž vůbec problém při uchopení klávesnice omylem vypáčit některé klávesy na okraji – samozřejmě se dají vrátit zpět. Ale už se zde zvyšuje riziko poškození či ztráty kláves.

Kompaktní a mechanická: Ozone Strike Battle
i Zdroj: PCTuning.cz

Neustále se opakující hřích herních klávesnic je pak neergonomický (hůře čitelný/rozpoznatelný) font pro potisk kláves. To někomu může vadit, jiným to bude jedno. Nakonec také postrádáme alespoň jeden extra USB port, který přijde vhod snad každý den.

Sečteno a podtrženo, Ozone vyrobil dobrou klávesnici, dal ji řadu pozitiv, ale bohužel i nějaké ty nedostatky. Pokud vás zmenšený formát a kvalitní provedení v řadě ohledů nalákaly ke koupi, tak slušná cena může být rozhodujícím faktorem.

Kompaktní a mechanická: Ozone Strike Battle
i Zdroj: PCTuning.cz

Graf ceny produktu Ozone Strike Battle poskytuje server Heureka.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama