Které populární aplikace lidé nejvíc nenávidí. To neuhodnete #TYDEN  22. srpna 2022
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Které populární aplikace lidé nejvíc nenávidí. To neuhodnete #TYDEN 22. srpna 2022

Které populární aplikace lidé nejvíc nenávidí. To neuhodnete #TYDEN 22. srpna 2022

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

22. 8. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Zuckerberg nechápe, jak špatné je jeho metaversum. Ústav pro studium internetových idiotů už není. TikTok ovládá svět. AI generátory na obrázky z textů. Android 13. Děravý Zoom. Žumpa toxické pozitivity

Reklama

#TYDEN (týdenní přehled) je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky.

Forbes se ptá, zda Mark Zuckerberg nerozumí tomu, jak špatně jeho metaversum vypadá? Odpověď je, že evidentně nerozumí. A nutno dodat, že „metavesmír“ od Meta je opravdu parodie.

Facebook smazal skvělou Stránku Ústav pro studium internetových idiotů. Místo toho aby mazal ty, na které tato Stránka upozorňovala.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Season One: Amazon Original Series Soundtrack). Právě venku. Na Spotify.


Telegraficky

#AI text na uměníSEO u ZapieruTachyumGeologická mapa MěsíceNo-signup toolsUSB Rubber DuckySystem.cssHex Triplet WordsScreaming Frog 17.0 ■ Libre Office 7.4 je venku ■ Krita 5.1 je venku


Internet, webdesign

TikTok se stává primárním inkubátorem pro dezinformace a hrozbou pro blížící se listopadová volby v USA. Historie se opakuje.

Rusové obsadili nezávislé krymské noviny a na jejich troskách vybudovali propagandistický portál NewsFront. Ten šíří proruský narativ na Slovensku, v Polsku, Česku a Maďarsku.

Mladí (16–24) se ve Velké Británii dívají na klasickou TV sedmkrát méně než ti přes 65 let.

Nielsen: v červenci měl streaming poprvé největší podíl na sledování televize v USA, a to 34,8 %; Netflix měl 8% podíl, následovaný YouTube se 7,3 %.

Indičtí operátoři blokují web tvůrců VLC už někdy od února tohoto roku.

Google nasazuje zásadní aktualizaci. Helpful Content Update má, opět, upřednostňovat obsah psaný lidmi pro lidi. A potlačit weby, plné „neuspokojivého nebo neužitečného“ obsahu. U českého obsahu se nebojte, prozatím se týká pouze angličtiny.


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Zprávy z lesa. Filip Molčan. Lesy, příroda, byznys. Čtěte a ideálně si najděte i jeho Twitter. Boží fotky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama