Mionix Castor: o krok blíž k dokonalosti herní myši
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Mionix Castor: o krok blíž k dokonalosti herní myši

Mionix Castor: o krok blíž k dokonalosti herní myši | Kapitola 7

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

7. 6. 2016 03:00 21

Seznam kapitol

1. Mionix Castor 2. Balení 3. Design, provedení a tlačítka 4. Ergonomie
5. Software 6. Senzor 7. Testování a závěr

Castor je novinka od Mionixu, která je vybavená výkonným a prověřeným optickým senzorem, kterému dokonce asistuje ARM procesor. Vše je usazeno do designově střídmého a ergonomicky tvarovaného těla. Castor je vrcholem pragmatického přístupu Mionixu k hernímu vybavení. Je to to, co hráči chtějí?

Reklama

Mezi výhody patří také velice pružný a přitom opletený kabel, který se nebude plést do cesty ani bránit pohybu myši. Stejně tak stojí za zmínku slidy (kluzáky), které jsou opravdu veliké a dávají Castorovi plynulý pohyb jak po měkkých podložkách, tak po tvrdých površích. Zajímavostí je, že první verze (předprodukční) měla slidy i kolem senzoru (podobně jako G900 od Logitechu), ale produkční Castor je už nemá. Tento krok musím kvitovat, protože mně extra slidy přišly zbytečné, ale hlavně i na lehce nerovném povrchu se předek myši zvedal.

Mionix Castor: o krok blíž k dokonalosti herní myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož jsem měl možnost myš používat dlouhou dobu, tak mohu zhodnotit i odolnost vůči poškození a opotřebení. Castor si v této oblasti vedl dobře až na pár drobností. Gumové povrchy nezaznamenaly jedinou změnu ve vzhledu ani struktuře, tlačítka a spínače pod nimi chodí stejně přesně jak u nové myši. Bohužel kvůli menším rozměrům myši a mé velké ruce jsem nehtem na malíčku lehce odřel pogumovaný povrch. Jak moc to vypovídá o odolnosti tohoto materiálu, je těžké soudit, přece jen nejde o ideální úchop.

Závěr

Mionix Castor je myší, které jde bez zaváhání za svým ultimátním cílem: výkonnost, funkčnost a ergonomie. Tento kousek jsme měli možnost testovat výrazně déle než ostatní myši a jiné periferie, a dalo by se tak očekávat, že se tak najde i více problémů. Opak je ale pravdou. I přes stovky hodin používání se dá Castorovi jen těžko něco vytknout. Mohl by být lehčí, mohl by být o chlup větší (individuální pohled). Pogumování by teoreticky mohlo být odolnější.

Mionix Castor: o krok blíž k dokonalosti herní myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Zbytek jsou ale v podstatě jen pozitiva. Za cenu okolo 1500 Kč dostanete odladěný produkt, který je vybavený špičkovým optickým senzorem, který se dobře drží, má přesná tlačítka a spínače, dobré slidy nebo také pružný kabel. Dokonce i software má vysokou úroveň, bohaté nastavení uspokojí snad každého. Suma sumárum jde o povedenou myš, která navazuje na úspěch Avioru a Naosu a dává hráči do ruky výkonný nástroj jak na hry, tak i na práci.

Mionix Castor: o krok blíž k dokonalosti herní myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Graf ceny produktu Mionix Castor poskytuje server Heureka.cz

Mionix Castor: o krok blíž k dokonalosti herní myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Za vyváženou optickou herní myš s kvalitním provedením, promyšlenou ergonomií a výkonným senzorem udělujeme Mionix Castoru bronzovou hvězdu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama