MotoGP 18 – výzva pro příznivce jedné stopy
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek MotoGP 18 – výzva pro příznivce jedné stopy

MotoGP 18 – výzva pro příznivce jedné stopy | Kapitola 3

Jan Schrenk

Jan Schrenk

7. 6. 2018 07:00 17

Seznam kapitol

1. Já a motorky 2. Motorky na PC 3. Představení série MotoGP 4. Hratelnost 5. Kariéra, šampionát a závěrečné dojmy

Vzpomenete si někdo na jméno Garry McCoy? Nikdy se nestal motocyklovým mistrem světa, nikdy se k titulu ani nepřiblížil, přesto mě svým stylem projíždění zatáček, při němž zabral místo za dvě motorky, naprosto nadchnul. Chcete v motoGP 18 taky jezdit jako McCoy? No tak to máte smůlu.

Reklama

Představení série MotoGP

To, že se bavíme o motocyklech, je z předchozích řádků jasné. Jedná se o silniční okruhové stroje s oficiální licencí, takže máme reálné tratě, reálné motorky, reálné jezdce a jezdci mají reálné xichtíky. Vývojářské studio Milestone S.r.l. se vývoji těchto her věnuje od roku 2000, kdy (tehdy ještě pod hlavičkou Electronic Arts) vydali titul Superbike 2000. Od té doby nás téměř bez přerušení rok co rok zásobují novým kouskem. Někdy dokonce dvěma. Otevřeně přiznávám, že jsem v minulosti s těmito tituly do styku nepřišel, tak tady nebudu mudrovat o tom, jak velkolepým, či naopak slabým vývojem série prošla. Naštěstí můžeme srovnávat alespoň s formulovými závody F1 20xx. V případě, že se v práci, ve škole, nebo doma nudíte a chcete si oživit vzpomínku na formule, tak si můžete projít mojí recenzi F1 2017.

V letošní evoluci krom kategorie MotoGP můžete závodit ještě v sérii Moto2, Moto3 a pak v juniorských motorkách pro náctileté. Hlavní rozdíl pocítíte ve výkonu motoru, že bych nějak jinak vnímal hmotnost samotného stroje a považoval tak řízení silnější mašiny za komplikovanější, tak to ani příliš ne.

Animace a menu

Menu série MotoGP je z pro mě nepochopitelného důvodu takové nějak rozmazané a rozplizlé. Působí na mě tak, jakoby někdo snížil rozlišení, pak použil upscaling a výsledek rozmazal. Nutno ale dodat, že se hýbe krásně svižně a je nádherně přehledné. Vzpomínám, jak se mi naopak nelíbilo menu v F1 2017, nebo že se dokážu i po letech ztratit v menu Assetto Corsa.

MotoGP 18 – výzva pro příznivce jedné stopy
i Zdroj: PCTuning.cz
MotoGP 18 – výzva pro příznivce jedné stopy
i Zdroj: PCTuning.cz
MotoGP 18 – výzva pro příznivce jedné stopy
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče „in game“ animací, tak… no nevím jak v porovnání s MotoGP 17, ale pokud to srovnáme se zmíněnými F1 2017, tak je to slabounké. Vše vypadá neživě, necítíte atmosféru reálné velké ceny a závodu jako takového. Tím se dostáváme ke grafickému pojetí. Motorky a jezdci působí ještě relativně solidním dojmem. Tedy ne že bych si prožíval nějaké grafické orgie, ne že bych měl problém rozeznat zobrazovaný a reálný stroj, ale kouká se na to hezky a dojem to neruší. Horší je to s tratěmi. Jsou:

Prázdné.

…a chudé. Tohle všechno bych necítil zdaleka tak výrazně, pokud bych si neoblíbil loňské formule, které ač se často pohybovaly po stejných tratích, působily zcela jinak. A pozor, tady se nebavíme o nějakých kompromisech v nastavení detailů kvůli HW nárokům. Ostatně sami z okolních screenshotů vidíte, jak na tom nové motorky jsou. Blbě.

MotoGP 18 – výzva pro příznivce jedné stopy
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama