MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování | Kapitola 2

Václav Vlček

Václav Vlček

6. 3. 2011 03:00 40

Seznam kapitol

1. Pravidla pro účast 2. Pravidla kvalifikace MOA 2011 pro ČR a SK

Aktualizováno – termín soutěže pro běžné uživatele prodloužen – Už je to nějaký měsíc, kdy jsme tu měli pořádnou soutěž spojenou s přetaktováním. První vlaštovkou je letos regionální kolo soutěže MSI MOA 2011. Vítěz postupuje dále do evropského šampionátu. Zkrátka ale nepřijdou ani bežní uživatelé, máme pro ně připravenou soutěž o zajímavé ceny!

Reklama

Extrémní overclockeři, kteří by se rádi zúčastnili evropského kola soutěže MSI MOA 2011, to samozřejmě budou mít o poznání složitější. Tady už nepůjde o jemné poškádlení procesoru zvýšením frekvence o 20 %, chceme extrémní výsledky. V soutěži se s účastníky nikdo mazlit nebude, a proto náš reprezentant musí mít rozsáhlé zkušenosti s taktováním pomocí dusíku a zvládnout i ty nejnáročnější úkoly.

Specifikace hardware

I když v evropském kole budou účastníci taktovat na platformě Intel X58 a použitý procesor bude nejvýkonnější novinka Intel Core i7-990X EE, my zatím zůstaneme více při zemi. V našem lokálním kole se zaměříme více na poslední novinku ze stáje Intelu a trápit budeme procesory z rodiny Sandy Bridge. Povolené jsou jakékoliv prodejní verze, tedy žádné inženýrské vzorky nebo křemíky z pochybných zdrojů. Grafická karta je povolena jakákoliv s jedním GPU. Čili maximálně jedna karta s jedním jádrem.

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Ze zadání tedy víceméně vyplývá, že nejvhodnější bude procesor Intel i7-2600K na desce s čipsetem Intel P67 a k tomu grafická karta Nvidia GeForce GTX 580. K tomu samozřejmě komíny na procesor i grafickou karty a zásobu kapalného dusíku, nebo v nouzi alespoň suchého ledu.

Specifikace testů

Soutěžit se bude přesně po vzoru specifikací daných v MSI MOA 2011 a to v programech SuperPI 32M a 3D Mark '11 (Performance). Bodové ohodnocení jednotlivých testů bude rozděleno v poměru 40:60 ve prospěch programu 3D Mark '11 podle následující tabulky. 

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Program Super PI Mod v1.5 stáhnete tady a 3D Mark '11 pak najdete zde

Odeslání výsledků

Pro vyhodnocení po účastnících budeme požadovat už trochu více, než jenom validační link z CPU-Z. Výsledky z programu SuperPI v nastavení 32M požadujeme screenshot obrazovky, na které je vedle okna s výsledkem SuperPI vidět ještě základní obrazovka CPU-Z s parametry procesoru a pak ještě jedna obrazovka (je třeba ho spustit znovu) se záložkou s nastavením pamětí (Memory).

Pro druhou část s výsledky 3D Mark '11 potom potřebujeme odkaz na online výsledek, který je dostupný i v základní Basic edici programu.

Vedle toho pak chceme alespoň tři různé fotky sestavy v průběhu taktování. Jednu celkovou a potom vždy záběr na monitor s výsledkem (obrazovka, co posíláte jako screenshot) a sestavou na pozadí.

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Vše posílejte na soutěžní adresu

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny výsledky odešlete nejpozději do neděle 13. března 2011 23:59:59. Vítěz postupuje dále do evropského finále, které se koná 8-9.4.2011 v Istanbulu.

V průběhu následujícího týdne dojde na vyhodnocení a vyhlášení, všechny výsledky doručené po stanoveném čase budou automaticky diskvalifikovány.

Přejeme všem účastníkům hodně štěstí při soutěžení a věříme, že se o bodované příčky v soutěží náležitě (ale poctivě) poperete.

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

 
První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama