Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?

Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“? | Kapitola 7

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

17. 4. 2014 13:15 45

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Ergonomie a vzhled 3. Vzhled a povrchy 4. Tlačítka
5. Senzor, výdrž a odezva 6. Software 7. Praktické testy a závěr

Zažitý mýtus o tom, že herní myš nemůže být bezdrátová, jsme už vyvraceli ve srovnání čtveřice nejdražších bezdrátových myší. Teď máme možnost ověřit, zda se i levnější Logitech G602 hodí na hry. Naše hodnocení je přísné, docílit dokonalosti je zejména u bezdrátových myší téměř nemožné. Jak obstojí Logitech G602?

Reklama

Logitech G602 byla z mé strany testována pravděpodobně nejvíce ze všech recenzovaných myší, což možná ovlivnilo i její hodnocení. Důvod byl jednoduchý, na Razer DA odešlo kolečko, tak šel na reklamaci a G602 byla po ruce, tak převzala roli pracovní i herní myši.

Poměrně hodně času jsem strávil modelováním 3D objektů a následnými animacemi, což Logitech zvládal naprosto bezproblémově, celkově zde kromě užšího designu nebylo co namítnout. Kluzáky myši jsou velké, a jejich odpor je naprosto minimální, myš jezdila na látkové i pevné podložce jako po másle, i dřevěný lakovaný stůl zvládá G602 bez zaváhání.

Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?
i Zdroj: PCTuning.cz

Problém se projevil u herního zatížení. První poznatek (který jsem si ani předtím neuvědomoval) je, že při dramatických situacích prostě myš přenáším vzduchem. Jak bylo zmíněno v kapitole o ergonomii, myš je nevyvážená a tento pohyb je prakticky nemožný bez použití nepřiměřené síly. Pokud bych se oprostil od tohoto aspektu, je tu odezva. Testoval jsem v herním i úsporném módu. Zde musím říci, že subjektivně myš v obou režimech vykazovala určité zpoždění, které bylo velmi nepříjemné v úsporném režimu, v herním nicméně bylo pořád znát. Z testů G700s si tento pocit nepamatuji, nicméně je možné, že nejde ani tak o zpoždění, ale i kombinaci s nějakou zabudovanou akcelerací senzoru/myši. Celkový herní dojem nebyl dobrý a vedlo to akorát k tomu, že jsem více času trávil tvůrčí činností než hraním.

Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?
i Zdroj: PCTuning.cz

Shrnutí

Logitech G602 je myš se zajímavou a specifickou ergonomií, pravděpodobně sedne do ruky někomu s užší a další dlaní. Povrchové zpracování ji řadí mezi ty nejlepší kousky, tlačítka i kolečko jsou nadstandardní. Pak na řadu přijde hmotnost. Ta je nepříjemně vysoká a hlavně celá myš je nevyvážená, což low CPI hráčům bude dělat velké problémy. Stejně tak bezdrátová technologie s maximálním

polling rate

500 Hz v kombinaci s nedokonalým senzorem nevede k nejlepším herním výsledkům.

Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?
i Zdroj: PCTuning.cz

Velké pozitivum je zase výdrž na baterie. Ta je řádově vyšší než u ostatních testovaných „herních“ bezdrátovek. Přes 200 hodin v rychlém režimu je vskutku impozantní. Bohužel se ale nedočkáme žádné nabíjecí kolébky ani nabíjecího kabelu, takže je potřeba dobíjet nebo kupovat baterie ve vlastní režiji. Naopak velký počet postranních tlačítek může přijít vhod. Nakonec však musíme započítat do celé rovnice hodnocení i cenu G602. Ta se pohybuje kolem 2000 korun, což tuto jinak zajímavou myš degraduje mezi nepřesvědčivé produkty.

Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama