Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?

Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“? | Kapitola 6

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

17. 4. 2014 13:15 45

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Ergonomie a vzhled 3. Vzhled a povrchy 4. Tlačítka
5. Senzor, výdrž a odezva 6. Software 7. Praktické testy a závěr

Zažitý mýtus o tom, že herní myš nemůže být bezdrátová, jsme už vyvraceli ve srovnání čtveřice nejdražších bezdrátových myší. Teď máme možnost ověřit, zda se i levnější Logitech G602 hodí na hry. Naše hodnocení je přísné, docílit dokonalosti je zejména u bezdrátových myší téměř nemožné. Jak obstojí Logitech G602?

Reklama

Logitech přistupuje ke svému softwarovému řešení podobně jako Razer. Používá unifikovaný nástroj pro správu všeho svého hardware, takže stačí mít jednu aplikaci i pro několik periferií od Logitechu. Oproti Razeru to má jednu výhodu (nebo nevýhodu, podle toho, co preferujete). Software Logitechu funguje lokálně. Nemusíte se teda někam připojovat a podobně, ale nemůžete čekat „cloudové“ služby.

Na základní obrazovce máte na výběr z detekovaných zařízení. U G602 můžete sledovat, jaký mód máte zapnutý (herní nebo úsporný) a také kolik energie v baterii přibližně zbývá. Zmíněný indikátor není příliš přesný, nelze z něj totiž jednoduše vyčíst, kolik hodin baterie v myši ještě vydrží. Každopádně mějte připravené náhradní baterie, protože na rozdíl od G700 tuto myš ke kabelu nepřipojíte.

Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?
i Zdroj: PCTuning.cz

G602 podporuje také možnost automatické detekce her a změnu profilu podle potřeby konkrétní hry. Nikdy jsem nebyl fanda těchto vychytávek, ale existují hry, kde se myš nastavit pořádně nedá - například mapování postranních tlačítek a podobně (Battlefield atd.). Další pozitivum (i když v dnešní době je to spíše standard) je integrovaná paměť na profily a konfiguraci myši. Pro ty z vás, kteří neradi různý bloatware a nebo pseudoovladače, tak stačí jednou myš nakonfigurovat, vše uložit do vnitřní paměti a pak už na software ani nevzpomenout.

Myš Logitech G602: Zaslouží si přízvisko „herní“?
i Zdroj: PCTuning.cz

Na druhé obrazovce najdete vše potřebné pro nastavení jednotlivých tlačítek, hodnot CPI a také rychlost odezvy. U tlačítek můžete vybírat mezi klasickými akcemi myši, klávesnice a několika zkratkami. Žádná makra se zde neimplementují, takže jedině přes software třetích stran. CPI můžete nastavit v rozsahu 250 až 2500, což odpovídá použitému senzoru. Kroky jsou po 250.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama