mysi-neolec-crystal-aneb-co-ti-to-sviti-v-brisku
Hardware Článek Myši NEOLEC Crystal aneb Co ti to svítí v bříšku?

Myši NEOLEC Crystal aneb Co ti to svítí v bříšku? | Kapitola 3

Redakce PCT

Redakce PCT

28. 11. 2002 00:00 25

Seznam kapitol

1. Úvod 2. NEOLEC Crystal OP Nero 3. NEOLEC Crystal RF Heaven 4. Testy a závěr

Nedávno se nám dostaly do rukou nové myši Neolec Crystal, které se vyznačují módní akrylovou průhledností. Pokud tedy hledáte vhodnou myš, která by designově ladila s vaší skříní ve stylu i-MAC, zkuste si přečíst naši rencezi o "krystalových" hlodavcích.

Reklama

Balení nebeské crystalky je velmi podobné balení Nera. Skrývá v sobě ovšem příjemné doplňky - kromě samotné myši jsou přítomny rovněž 2 AAA nabíjecí akumulátory značky Yuasa Delta 700mAh, disketa se stejným softwarem jako u verze Nero, RF přijímač (frekvence 27MHz) přímo na USB (vypadá trochu jako Bluetooth adaptér), jeho redukce na PS/2 a šokující tři druhy nabíječek! Nejprve se jedná o kabel, kterým propojíte vysílačku a myš (vstup je vepředu mezi levým a pravým tlačítkem) - nabíjení probíhá z USB. Pokud chcete, je k dispozici také přímo nabíjecí kabel fungující přímým spojením typu USB - myš (proces tedy může probíhat i z jiného počítače; jedná se také o vhodné řešení, pokud je samotný přijímač na PS/2). Pro časté cestovatele je zde dokonce adaptér do elektrické sítě, který opět jednoduše propojíte s myší a nic už nebrání tomu, aby váš nebeský hlodavec nasával energii. Při nabíjení je podsvíceno prostřední kolečko, celý proces trvá okolo šesti hodin a není při něm doporučeno myš používat (možná malinko vada na kráse nabíjení). 

 

Myši NEOLEC Crystal aneb Co ti to svítí v bříšku?
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vzhledem k takovémuto dlouhotrvajícímu nabíjení a běžné výdrži baterií (3dny) NEOLEC přistoupil ke klasickému řešení. Pro šetření energií má totiž RF verze úsporný režim, kdy se optický senzor sám vypne po 90 až 100 sekundách nečinnosti - znovu jej lze zapnout protočením kolečka. Manuální vypnutí myši je též možné, nicméně poměrně komplikované. Je nutné podržet stisknuté prostřední tlačítko a současně zmáčknout tlačítko na seřízení frekvence, které je umístěno zespodu myši. Stejný postup můžeme aplikovat obráceně, tedy k manuálnímu zapnutí myšího aparátu. Na jedno nabití přitom Crystal RF Heaven vydrž í průměrně tři dny několikahodinové práce - vybití poznáte podle nepříjemného cukání kurzoru. Pokud chcete myš ihned používat bez celkem nepříjemného trhání, stačí připojit nabíjení a kurzor bude okamžitě plynulý.  

Technické údaje:

Název produktu: NEOLEC Crystal RF Heaven
Typ produktu: Optická myš bezdrátová
Tlačítka: 3 tlačítka, kolečko
Připojení: USB/PS2
Optický mechanismus: LED dot 800dpi, 1500 obr. za sekundu
Rozměry: 123mm x 65.8mm x 41.5mm
Frekvence 27MHz, 2 - kanál
Technologie:

256 ID/channel

Baterie: Výdrž 3 dny, nabíjecí doba 6-8 hodin
Dosah: 1,5 – 1,8 m
Systémová podpora: DOS, Windows NT, Windows 95/98, Windows 2000, Windows ME, Windows XP, Linux

Instalace je jednoduchá, zařízení je nalezeno po zasunutí přijímače jako Myš standardu HID - pak je samozřejmě nutno ještě seřídit frekvenci. Přepínačem si zvolíte jedno ze dvou frekvenčních polí přímo na myši, zmáčknete čudlík na přijímači a potvrdíte tlačítkem, které je ukryto zespodu myši. Nyní jste připraveni k použití. Pravda, citlivost občas zaostává (dosah je pouze 1,8 metru) a odezva je samozřejmě nižší než u klasického drátu. Jinak je Heaven svými vlastnostmi velice podobná verzi Nero. Myš je ale hůře použitelná pro hraní než Nero, slabší odezva hráčům není nikdy moc po chuti.

Neolec Crystal RF Heaven zakoupíte za 1200 Kč, což je dobrá cena za bezdrátovou optickou myš.

 

Myši NEOLEC Crystal aneb Co ti to svítí v bříšku?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama